Typ: CDTi Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 2002
Witam , bardzo pilnie poszukuję informacji , z jaką siłą dokręcamy (Nm) koło pasowe w CDTi ? jestem w trakcie wymiany i i nigdzie nie mogę znależć konkretnej odpowiedzi
Podobno jest gdzieś w Rave , ale nie mam możliwości pobrania ...nie wiem co jest
Dzięki za szybką odpowiedż
SPAMU¦
Wysłany: Pią Paź 21, 2016 13:12 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
na chłopski rozum to możesz na chama dokręcić, masz informacje z RAVE i podane jest jak wyżej, jeśli dokręcało by sie tylko na Nm to by stopni nie podawali
na chłopski rozum to możesz na chama dokręcić, masz informacje z RAVE i podane jest jak wyżej, jeśli dokręcało by sie tylko na Nm to by stopni nie podawali
OK,ok ! , dzieki bardzo!!! , już klikam...
[ Dodano: Sro Paź 26, 2016 12:43 ]
Witam , w zeszłym tygodniu zakupiłem i wymieniłem koło pasowe firmy Malo ( na pudełku były nazwy Malo i Dayco )
Wymieniłem je w ubiegły piątek i był spokój do .......soboty !!
Zrobiłem na nim ok 70 km i najpierw zaczęły ciche stuki podczas jazdy przy dodawaniu gazu i na wolnych obrotach , potem przy skręcie kół do opru !
Już wiedziałem co jest grane !.....
Koło bedę reklamował , cud ,że nie wyrzuciłem paragonu , jednakże cwani sprzedawcy zastrzegają sobie uwzględnienie reklamacji , montażem w warsztacie i potrzebne jest ksero wykonania usługi ,ale to dla mnie nie problem
Na szczęście nie wyrzuciłem poprzedniego zużytego koła i już umówiłem sięna regenerację koła poliuretanem w Olkuszu
Czas oczekiwania ok 14 dni , cena w zależności od stopnia regenarcji ( czy potrzebne bedzie piaskowanie itd..)od 250 do 350 pln
Z tym ,że oni nie udzielają gwarancji na usługę ze względu na brak możliwości wyważenia koła
Teraz pytanie...czy ktoś dawał jużdo regeneracji w poliuretanie??? , jak się sprawuje???
Zawsze to taniej niż 600 za Corteco , a innego taniego już nie chcę
U nas nikt nie dawał ale myślę, że z jakiegoś powodu wycofali regenerację koła pasowego ze swojej oferty (na stronie przynajmniej).
Jest możliwość regeneracji koła pasowego (każdej marki) , jednakże nie udzielają gwarancji na usługę , jak pisałem ze względu na brak możliwości wyważenia tego koła
Może nie było chętnych podjęcia ryzyka i oficjalnie wycofali się z tego ....
Ja również zdecydowałem jednak o zakupie Corteco , tylko czy kupując takowe za ok 550pln n nie dostanę czegoś innego
Czy na kołach Corteco jest wybita jakaś sygnatura , że to na pewno to ?
Niedawno również walczyłem z kołem pasowym
Oryginalne poszło po 360 tys km
Kupiłem nowe Corteco i hałasowało niestety na wolnych obrotach
Zareklamowałem i od razu na wymiane kupiłem Chińczyka za 230zł
Reklamację od razu odrzucili (motostacja.pl). W uzasadnieniu napisali, że nie mają możliwości sprawdzenia czy jest dobre czy nie ale odesłano do producenta. Czekałem długo z myślą, że ekspertyza będzie szybka i sprawna. W końcu starciłem cierpliwość i napisałem pismo odwoławcze od decycji o odrzuceniu reklamacji powołując się na przepisy. Po tym piśmie reklamację zaakceptowano i pieniądze zwrócono.
pol roku temu kupilem chinskie kolo pasowe ale przy max skrecie w lewo lub w prawo z zalaczona klimatyzacja slychac halasy wylacze klime nic nie slychac co to moze byc padajaca maglownica czy pada kolo, klimatyzacja pieknie chlodzi na prostych kolach nic nie halasuje
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum