Typ: i Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.8 Rok produkcji: 2000
Witam, tradycyjnie wracam tutaj gdy coś się u mnie spier*oli a wiec.. mam do was pytanie, czy element który na filmie jest pordzewiały, i lekko już przeze mnie odgięty, można jakoś zdjać? mam w nim dziurę na wylot, w dziwnym miejscu... chciałem to zeszlifować naprawić, a jak widać się nie da.. i tutaj pytanie do was drodzy forumowicze, czy macie jakiś pomysł jak to naprawić/ lub czy da się zdjać ten element
od razu mówię że wymiana drzwi to ostateczna ostateczność do której mi daleko.
https://zapodaj.net/78abdbdd9f4dc.jpg.html - pod spodem lakier i struktura drzwi jest w miare spoko.. jedynie zewnętrzna blaszka jest przerdzewiała.. reszta w videło
https://youtu.be/LEwEzhRf45E - Powiedzcie prosze że jest na to ratunek
I pytanie konkursowe, czy takie dziwne zachowanie auta znaczy o rozładowanym aku? tego samego dnia go jeszcze odpaliłem (zaznaczam że auto było odpalane raz na 3 dni, po 1 min maks. i słuchane było radio baaaardzo długo na wyłączonym silniku - więc to mogło doprawdzić do rozładowania) tylko pytanie do was czy tak to wygląda.. bo jeszcze 2h wczesniej odpalił...
https://youtu.be/E-6tIfF_bQk - Tutaj podgląd jak to wygląda..
Wiem że moje pytania może są durne czasem, ale jestem świeży (mój first car) i pierwszy raz sie spotykam z takimi usterkami.
SPAMU¦
Wysłany: Sro Paź 26, 2016 20:09 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Te czarne listwy można wymienić ale jak jest tak przeżarte nie wiem czy będzie co zbierać z drzwi.
Co do akumulatora - tak robi jak jest rozładowany - nie kręci rozróżnikiem tylko 'ptyka' i mruga światłami. Dla pewności sprawdź miernikiem albo wejdź w tryb serwisowy komputera w liczniku rozdział 9 (w workshopie jest opisane jak to zrobić).
Pierwszy raz widzę taką rdzę w R75 w tym miejscu... Blacha w Roverach 75 jest raczej dobrze zabezpieczona i raczej jej pojawienie wiąże się z uszkodzeniem powłoki lakierniczej/brakiem konserwacji/domowymi naprawami. Obejrzałbym jeszcze drzwi od środka czy nie są po jakiejś naprawie "u kowala" co tłumaczyłoby rdzę w tym miejscu i czy nie znajdziesz ciekawszych kwiatków po zdjęciu tapicerki drzwi. Jak to faktycznie tylko zewnętrzna blaszka, to można ją wymienić; jak rdza chwyciła już profil drzwi i jak uznasz że jest jeszcze co ratować, to możesz próbować (dokładne zeszlifowanie rdzy, wstawienie łaty, zabezpieczenie miejsca inhibitorem korozji i porządny podkład antykorozyjny. Da się to oczywiście zrobić ale koszt naprawy może wyjść drożej niż wymiana drzwi. Co do akumulatora tak jak pisze prebenny. Dobrym audio można szybko rozładować akumulator. A wtedy Roverek domaga się nakarmienia akumulatora radośnie cykając i migając światełkami
_________________ Kontakt: 780177880 email wiadomość nadmiarowe części, gadżety i akcesoria do Rovera 75 i MG
Ostatnio zmieniony przez christopher7 Pią Paź 28, 2016 08:17, w całości zmieniany 1 raz
christopher7 te czarne wstawki na drzwiach często korodują (to jest część 'wymienna' - dodatkowa listwa). Pytanie czy rdza nie wyemigrowała już na drzwi.
Tak jak Benny pisze. Te listwy nagminnie korodują. Wymiana to 5-10min roboty na listwę. Cena tez nie wielka ok 30-40zł/szt
Ooo! ciebie kolego szukałem!
A co do drzwi, pod spodem jest lakier i cała powłoka w miarę zdrowa, brak rdzy, jedynie ta listwa...
[ Dodano: Czw Paź 27, 2016 18:06 ]
prebenny napisał/a:
christopher7 te czarne wstawki na drzwiach często korodują (to jest część 'wymienna' - dodatkowa listwa). Pytanie czy rdza nie wyemigrowała już na drzwi.
Tak jak pisałem wyzej, listwa jest do wyrzucenia, ale pod spodem drzwi i ich stan jest ok nie widzę tam żadnej korozji, przynajmniej w miejscu które jest widoczne przez dziurę...
Tylko pytanie ejszcze czy wiecie może jak zdjąć tą listwę? jakieś śruby/zatrzaski ?
Pomógł: 86 razy Dołączył: 09 Maj 2013 Posty: 1730 Skąd: Ciechanów
Wysłany: Czw Paź 27, 2016 21:10
longer86, to tak jak z progami. U jednych gniją, u drugich nie. Nie ma reguły przebieg czy rocznik. Ważne jak było auto zadbane no i te garażowane są dużo zdrowsze
jutro ide do garażu, postaram sie to zdemontować bo mnie zjada ciekawość czy drzwi są ok... oby były, ten rover mi ładnie portfel zjedzie :v na takich pierdołach...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum