Wysłany: Sro Lis 16, 2016 17:10 [R75] Swap z 1.8 na 1.8 T
Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.8 Rok produkcji: 1999
Witam jestem tutaj nowy . Planuje zrobic swap z 1.8 ktory padl na 1.8 turbo z angola ktorego zakupilem i mam pytanko czy lepiej bedzie przelozyc caly silnik z turbina i osprzetem czy moze wyrzucic turbine i przelozyc niektore czesci z 1.8 by nie bylo tyle rb
SPAMU¦
Wysłany: Sro Lis 16, 2016 17:10 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Silniki mają inne korby, tłoki, w bloku turbo masz miejsce na spływ oleju z turbiny. Masz angola obok to swap zajmie 2 dni. Podnośnik do silników bardzo ułatwia sprawę, bo wyciagasz cały zespół napędowy, wymienisz uszczelniacze wszystkie, sprawdzasz sprzęgło i inne. Mając silnik że skrzynią poza autem to wszystko idzie łatwo zrobić bo targać skrzynie w dół z auta to przekichana sprawa.
_________________ Jeżdżę spokojnie bo nie ma czym poszaleć
Wysłany: Sro Lis 16, 2016 18:37 Swap z 1.8 na 1.8 T
czyli radzisz by przerzucic caly silnik z angola wraz ze skrzynia i osprzetem ? kurde bedzie duzo roboty cala instalacje komputer wszystko od 1.8 turbo trzeba bedzie przerzucic nie ?
Tak, wszystko to co napisałeś. Skrzynia ma inne przełożenia aczkolwiek ja rok jeździłem na skrzyni od N/A i nic się nie działo złego ale ta od turbo ma dłuższe przełożenia i jeździ się przyjemniej jak dla mnie.
Roboty niby dużo ale spokojnie w dwa dni da się zrobić, przerobiłem temat sam pod domem.
https://forum.roverki.eu/viewtopic.php?t=93258 Temat długi i nie trwało to 2 dni bo przygody były i anglika jako dawcy nie było ale samej roboty wiele nie ma.
Wysłany: Sro Lis 16, 2016 20:50 Swap z 1.8 na 1.8 T
Mi ma to rb mechanik znajomy i on wolal przelozyc niektore czesci takie jak kolektor wtryski itp od mojego 1.8, wyrzucic turbine a reszta silnika ma isc od 1.8 T. Jak Tb tyle zeszlo to jemu pewnie tez zejdzie z dzien na pewno i oby bez przygod a ma roboty swojej duzo wiec nie wiem co robic.
Powiem szczerze, że z powyższego postu niewiele rozumiem ale tyle o ile mi się udało zrozumieć to on chce zakładać wtryski od 1.8 do 1.8t? Czy one się przypadkiem nie różnią?... Co do kolektora też bym miał wątpliwości i czemu chcesz wyrzucać turbinę?
Serio jak piszesz to pisz po polsku i 3x przeczytaj to co napisałeś, bo ja np nie mogę zrozumieć co napisałeś a domyślać się co autor miał na myśli to bym musiał się cofnąć do szkoły i podpytać jakieś nauczycielki od polskiego, bo one zawsze wiedzą lepiej co autor miał na myśli.
Nie rozumiem mechanika, który zamiast przerzucić caly silnik to woli siłować się ze śrubami. Po za tym majac wszystkie graty z anglika masz okazje dodać sobie mocy, a tak zniszczysz 1.8t
Wysłany: Czw Lis 17, 2016 09:43 Swap z 1.8 na 1.8 T
Tak bedzie najlepiej przerzucimy cały silnik z osprzetem od 1.8 turbo. Duzo roboty ale lepiej bedzie latac oby tylko wszystko zagralo jak trzeba dzieki chlopaki za info
Znajomy mechanik
Jeżeli on chce/chciał zrobić to tak jak opisałeś to.... Delikatnie pisząc zyebał by silnik.
Na warsztacie taki swap to dzień roboty, cena za taką usługę u mnie w mieście to 300zł z tym że bez elektryki która wbrew pozorom jest prosta bo zmienia się tylko wiązkę w komorze silnika.
W całym takim swapie najgorsze to chyba się zabrać za robotę później już tylko z górki (nie wyskakiwać mi tu że skarpą wredoty )
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum