Wysłany: Sob Gru 10, 2016 10:27 [R75] Szyba przednia pękła od wewnątrz???-> zdjęcia
Typ: V6 Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 2.5 Rok produkcji: 2000
Witajcie, wczoraj podczas mycia mojego Roverka zauważyłem coś co delikatnie rzecz ujmując mnie zaniepokoiło, moim zdaniem weszła gdzieś woda przez uszczelki mróz sciął i rozsadziło bo na pewno nic nie uderzyło gdyż powierzchnia szyby jest gładziutka, moje pytanie to co Wy o tym myślicie jaki jest powód no i co teraz? Mogę to jakoś w warunkach domowych zabezpieczyć i jeździć z tym? Ewentualnie jeździć bez ruszania tego czy od razu musiałbym jakoś to naprawiać( tylko, co nową szybe wstawiać czy jak???) Ogólnie to szczerze przyznaje jestem spłukany i za bardzo nie stać mnie na nową szybe i wgl bo koszty nie są pewnie małe. Pomocy!!...
SPAMU¦
Wysłany: Sob Gru 10, 2016 10:27 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Niczym tego juz nie zabezpieczysz a przy tych wahaniach temperatury będzie sie to rozwarstwiać dalej . Do puki nie wejdzie w pole widzenia kierowcy możesz jeździć ,potem juz możliwa utrata dowodu przy kontroli drogowej .
A jak wymieniać to już na nową .
_________________ Aby nasze życie było twórcze, musimy pozbyć się lęku przed popełnieniem błędu
Krzysztof 605059876
CwaNYy, masz rację, to zapewne dzieło wody i mrozu. Kolejne wahania temperatur prawdopodobnie to pogorszą, ale tak jak napisał columbus73, możesz jeździć dopóki pęknięcie nie poszerzy się na pole widzenia kierowcy.
Koszt wymiany szyby na nową to przedział 400-500 zł.
_________________ "Mówisz, że możesz - to możesz. Mówisz, że nie możesz - to nie możesz.
Więc sobie wybierz."
matko i córko razem wzięte dobra, czyli mniej więcej wiem co jest grane, no nic poczekamy do ostatecznego "zepsucia" się i wtedy wymiana :C, Dzięki za odp
Tak czy siak trzeba zdjąć i sprawdzić. Czy korozja.... Na jak wcześniej - sprawdzić trzeba ale kolega dostał kamyczkiem kiedyś idealnie przy tej uszczelce i też jak wyszedł z pracy (latem) to się zdziwił. I przede wszystkim... Z taką szybą się nie jeździ. Pomijając względy bezpieczeństwa to mogą dowód zabrać (a mandat to na pewno).
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum