Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 2.5 Rok produkcji: 2001
Zima już za rogiem, więc postanowiłem kupić chlapacze na przód. Wiem, że ładnie wyglądać to nie będzie, ale po deszczu, o błocie i zimowej chlapie nie wspominając mam tak brudne auto, że to przechodzi ludzkie pojęcie.
Oryginalne chlapacze niedostępne, nigdzie nie mogę znaleźć nawet używanych, więc kupiłem praktycznie takie jak te. Niestety kompletnie nie pasują, bo progi w moim MG rozszerzają się ku dołowi i przekrój rantu wygląda jak trójkąt. Nawet cięcie chlapacze wiele nie da, bo musiałbym zrobić w nim dziurę na róg progu.
Macie jakieś pomysły/sprawdzone modele chlapaczy pasujące do MG ZS? Jedyne co mi przychodzi do głowy to coś a la Sparco. Nie widzi mi się coś takiego (tym bardziej, że na tyle mam dyskretne łuki z tworzywa sztucznego spełniające swe zadanie).
Pozdrawiam.
SPAMU¦
Wysłany: Sro Gru 07, 2016 15:35 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Jak widać MG musi mieć to wcięcie ciut większe.
Poszukaj na alegro/olx ogłoszeń typu "mg na części" i dopytuj o chlapacze, ja tak do swojego oryginalne trudno dostępne części dostaje
Sądząc po wyglądzie to potrzebne byly by takie...
o takie
Te też nie będą pasować. Za to do auta ADI-mistrzu by podeszły.
Pozostaje mi szukać na portalach aukcyjnych, a jak będę w okolicy jakiegoś szrotu to też go odwiedzę, bo na telefon nie idzie nic załatwić, bo ludzie nawet nie wiedzą co to jest MG. Ostatnio chciałem dywaniki gumowe kupić to jak powiedziałem, że to do MG ZS to gość myślał, że to małe autko, do którego nie trzeba prawa jazdy.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum