Wysłany: Wto Gru 20, 2016 11:41 [R45] Wybierak do diesela od Civica?
Typ: IDT Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 2002
Witam,
W związku z tym, że pojawiły się ogromne luzy na drążku skrzyni biegów, zainteresowałem się tematem wybieraka w swoim dieselu. Niestety, ale okazuje się, że nigdzie w internecie nie mogę znaleźć takowego. Do benzyny są (1.4, 1.6, 1.8), ale nie do diesela - używkę znalazłem jedną, w "średnim stanie". I tutaj pojawił się pewien pomysł: a może od Civica?
I stąd też moje pytanie, czy wybierak od Civica (i jeśli tak, to od jakiego silnika) będzie pasować do R45 2.0 101KM?
SPAMU¦
Wysłany: Wto Gru 20, 2016 11:41 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Pomógł: 142 razy Dołączył: 19 Mar 2009 Posty: 3960 Skąd: Pieszyce
Wysłany: Wto Gru 20, 2016 12:02
Igor_Op, tak samo będziesz miał luzy jak na tym z R bo to taki sam wybierak poszukaj w dziale tuning mechaniczny tam mi się wydaje że ktoś coś przerabiał w skrzyni pg1, chyba kolega Markzo
Wysłany: Wto Gru 20, 2016 16:19
Faktycznie, szukając odpowiedzi na moje pytanie czytałem poradnik, o którym mówisz i doszedłem do wniosku, że to będzie rozwiązanie ostateczne. Na razie potrzebuję doraźnego środka, bo czasami mi biegi nie wchodzą do końca albo w ogóle.
Nie trzeba kupować wybieraka, ojciec jakoś potrafi szybko likwidować te luzy, zrobił to u siebie i u mnie, teraz w końcu czuje, że ze został zamontowany short shifter, biegi wchodzą
sztywniutko.
Dopytam się go jak to się robi i dam znać, bo wcześniej luz miałem masakryczny.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum