Wysłany: Sob Sie 25, 2012 22:34 [Polonez 1.4] Gdzie w okolicy Kalisza na diagnostyke?
Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.4 16v Rok produkcji: 1998
Dzień dobry wszystkim. Nie wiem czy dobry dział wybrałem, odpowiedniejszego nie widziałem. Czy możecie mi poradzić gdzie w okolicy Kalisza (południowa wlkp) mogę liczyć na podłączenie Poldorovera pod kompa? Chcę się upewnić czy aby na pewno z wszystkimi czujnikami jest wszystko ok. Pozdrawiam.
SPAMU¦
Wysłany: Sob Sie 25, 2012 22:34 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Wysłany: Nie Sie 26, 2012 18:12 Re: [Polonez 1.4] Gdzie w okolicy Kalisza na diagnostyke?
Piotr-Kalisz napisał/a:
Dzień dobry wszystkim. Nie wiem czy dobry dział wybrałem, odpowiedniejszego nie widziałem. Czy możecie mi poradzić gdzie w okolicy Kalisza (południowa wlkp) mogę liczyć na podłączenie Poldorovera pod kompa? Chcę się upewnić czy aby na pewno z wszystkimi czujnikami jest wszystko ok. Pozdrawiam.
Polonez z tym silnikiem i osprzętem jest tak prostym samochodem że nie potrzeba żadnych podłączeń do komputera.
napisz na forum co dolega poldkowi i wszyscy ci pomogą.
jeśli już tak mocno potrzebujesz to komputer i gniazdo diagnostyczne jest takie samo jak w roverze 114GTI
Dobry wieczór. Ogólnie problem jest taki, że silnik strasznie dużo pali, a naprawde delikatnie obchodzę się z gazem, z negatywnych zachowań jest jeszcze faza rozgrzewania, od nieco ponad 50 do okolo 70 stopni (wg wskaźnika) pracuje troche jak traktor (na wolnych obrotach), mimo ze pali na 4 garki i dynamika jest ok. Przewody, świece, kopułka, palec, filtry są nowe i to porządnych marek. Katalizator nie jest zapchany, reszta wydechu też w świetnym stanie. Najbliższy komp chyba tylko w Poznaniu, kolega z Nowego Miasta podobno nie ma możliwości zdiagnozowania (rozmawiałem telefonicznie). Sonde podmieniłem na idealną używkę, bo stara była już zmasakrowana. Macie koledzy jakieś pomysły?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum