Pomógł: 5 razy Dołączył: 08 Sie 2011 Posty: 102 Skąd: Radom
Wysłany: Sro Gru 28, 2016 18:01
Leszczu, skąd ta pewność? Porównałem konfigurację do jakiej się przymierzam (kolor pomarańczowy) z fabryczną oponą i felgą z ZR (kolor zielony). Na drugim rysunku porównałem też to co mam z tym co chciałbym osiągnąć.
18?:D Pokaż jak to wygląda? Bo jeśli masz ogi zawieszenie to musi być komicznie
A co do tematu, to jak wyżej, zmiana opony nic nie da. Możesz jedynie dać jakieś dystanse.
_________________ Sprzedam dużo gratów do R200 SDi
Wysłany: Pią Gru 30, 2016 18:13
Dlaczego komicznie? Moim zdaniem wygląda całkiem legitnie Dystanse odpadają, bo koła są na równi z błotnikami. Myślę, że węższa opona będzie zarazem niższa - średnica koła mniejsza o jakieś 15mm. Chyba pojeżdżę po wulkanizatorach i poszukam jakiejś zużytej opony w takim rozmiarze co by przymierzyć. Niestety jest to mało popularny rozmiar Dla porównania, w tle R200 na 14"
Wysłany: Czw Sty 05, 2017 09:28
Wyczytałem, że MG ZR XPower występował z felgami w takim rozmiarze jak mój (wzór nawet podobny ) z oponą 215/35/R18. Spróbuję poszukać takiego rozmiaru bo jest bardziej popularny i tańszy od 205/40/R18.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum