Oooo, z tego katalogu wynika, że połączenie w 1.8 jest takie samo jak w 2.5. Z tamtego katalogu błędnie wywnioskowałem, że 1.8 ma tak samo jak diesel. No nic, będzie wiadomość dla potomnych Pytanie czy średnica wydechu jest taka sama.
_________________ Above all, it's a Rover
Rover 820Si 96' & FSO 1500C 83' & MG ZS180 05' & Renault Espace IV 09'
SPAMU¦
Wysłany: Wto Sty 24, 2017 22:58 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Tłumik środkowy wraz z rurami (cała część od katalizatora do tłumika końcowego) jest taka sama w 1.8 (MG ZS, Rover 45), 2.0 V6 (Rover 45) oraz 2.5 V6 (MG ZS). W dieslu ta część środkowa jest inna bo np. nie ma wogóle tłumika środkowego.
[ Dodano: Pią Paź 09, 2020 12:57 ]
Mi wreszcie udało się kupić tłumik końcowy dedykowany do 2.5 i będę wymieniał bo ten 1.8 może nieźle przymulać. Różnica średnicy jest znaczna bo aż 17mm. Średnica zewnętrzna rury od flanszy do puszki tłumika w 2.5 to 61mm a w 1.8 to 44mm.
Nie wiem jaka średnica jest w tłumiku dedykowanym do diesla. Nie miałem okazji zmierzyć a nigdzie w necie nie mogę znaleźć takich informacji.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum