Wysłany: Sro Lut 08, 2017 20:36 [R75] nie chce odpalic blad 1260
Typ: CDT Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 1999
Witam wszystkich a zarazem prosze o pomoc
Podczas podroży przy dodaniu gazu auto przy 3tys obrotow nie stracilo moc i nie chcialo sie wyżej wkrecic pozniej zgasło i nie chciało już odpalic po konsultacji z Toafem pokazuje blad niskiego cisnienia. z racji ze nie slyszalem pompki pod maska wymienilem ja na inna, niestety wszystko na nic poniewaz auto nadal nie odpala i pokazuje ten sam bład, pompka w zbiorniku jest raczej sprawna poniewaz pracuje.
Czy ma ktos jakiś pomysl jeszcze ?
SPAMU¦
Wysłany: Sro Lut 08, 2017 20:36 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
A po co nowy temat? Skoro o 1260 jest na każdym rogu...
Ciśnienie jest za niskie, nie ma ze raczej pracuje... Pracuje albo nie i ma być 3 bary a masz 1.23. Pompa 1 lub druga.
A może zawór zwrotny otwarty? Scisnii czymś wężyk od zaworu i zobacz czy jest poprawa. Jest to mniej prawdopodobna usterka i też obstawiam pompę, ale jej sprawdzenie nic nie kosztuje i trwa 2 min
dawidd, moja pasowała obwód sie zgadzam, po za małym kolnierzem na 1/3 wysokości, sklepałem go młotkiem na zero i jeździ po dzis dzień. Pompy z tdi mozna kupic za 20-30 zł
no, nie różniła sie niczym, poza firma. Zawiozłem stara do sklepu i z katalogu tak mi sprzedawca powiedział ze to z 2,5 litrowego audi firmy energy czy jakoś tak
Pytalem z ciekawosci w sklepie ile nowa do 2.5 tdi to ok 300zl a nowa kompletna ze smokiem do r75 blisko 2tys
Pan w sklepie powiedzial ze 2.5tdi ma cisnienie ok 3bar a r75 jest chyba mniejsze.
Chyba kupie ta od vw T5 i rozbiore ja zeby sie dostac do wkladu
[ Dodano: Czw Lut 09, 2017 17:55 ]
a czy przypadkiem od r75 po lifcie nie pasuje ?
[ Dodano: Pią Lut 10, 2017 12:03 ]
pompka zmieniona paliwo leci pod dobrym cisnieniem ale nadal auto nie odpala. Bledow brak nic nie pokazuje toaf
Mozliwe jest zeby bylo zapowietrzone ?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum