Wysłany: Sro Sty 28, 2015 22:23 [R75] Jakie świece do LPG?
Typ: V6 Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 2000
Witam, jakie świece do Roverka 2.0 w LPG? Czy zwracać uwagę na to czy mają być Platynowe czy Platynowo-Irydowe. Ktoś coś może polecić? U Siebie miałem założone Beru Ultra 14FR-8LDU0X4 jakiś wynalazek z dwiema elektrodami masowymi. Ale często gubi zapłon na wszystkich cylindrach i na benzynie i na gazie bardziej a teraz na 1 cylindrze praktycznie cały czas przewody są okey ale jak by co to też wymienię. W tej chwili interesują mnie świeczki. Rozumiem że temat wałkowany ale mało info jak się to ma do LPG.
SPAMU¦
Wysłany: Sro Sty 28, 2015 22:23 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Pomógł: 38 razy Dołączył: 26 Lut 2007 Posty: 1182 Skąd: Przejdź do mapy
Wysłany: Czw Sty 29, 2015 08:57
odkąd przerobiłem na LPG założyłem świece DENSO K16TT i powiem szczerze, że żadnych negatywnych skutków nie zauważyłem. A cena tak niska, że aż śmieszna
ToXiC [Usunięty]
Wysłany: Czw Sty 29, 2015 22:38
Dzieki i to mi wystarczyło. Wrzuciłem Denso tyle ze model K20TT tak wynikało z katalogu. I jest wszystko okey. Świeca sztuka jedna 13pln
Słyszałem jeszcze aby zmniejszyć przerwę na 0.7mm. Aktualnie zrobiłem tak na tych świecach co mam. Miały już 1mm i niedługo zobaczę czy spalanie trochę spadło. Świece i tak pewnie wymienię, ale w następnym miesiącu
_________________ .: Podpis użytkownika wymaga
edycji :.
Dam-Kam, ja już przy VVC zauważyłem że do gazu te wydziwiane świece nie do końca działają idealnie, ngk już się popsuło a irydowe świece wcale najlepsze na całym świecie nie są bo mi padały szybciej niż zwykłe (zwykłe wcale nie padały tylko po 40-50tys km na gazie je wymieniałem)
[ Dodano: Wto Lut 03, 2015 14:22 ]
a bezelektrodowe to już masakra do gazu
Ja w r400 miałem denso irydowe dedykowane niby do subaru 2,0 WRX, swoją drogą po 80 zł/szt. I rzeczywiście autko na nich lepiej się zachowywało, choć też na początku nie wierzyłem że świece coś mi dadzą.
No ale usłyszałem od specjalisty że absolutnie do gazu się nie nadają bo są za delikatne, no i teraz do ZSa rozglądam się za jakimiś sensownymi, może to denso które wyżej koledzy polecają..
ToXiC [Usunięty]
Wysłany: Wto Lut 03, 2015 21:12
Bo często tak bywa że jak coś kupisz za duże pieniądze że to musi być idealne a reszta to kupa. Gość który sprzedawał mi świeczki mówił mi że czy ja kupię te za 60 zł czy za 13zł mając sprawne przewody i cewki i tak różnicy nie odczuję i na LPG te denso bardzo dobrze się sprawują. A i żywotność też jest na podobnym poziomie. Tak jak pisałem mam Denso K20TT made in japan. Auto działa jak malina:) tylko wtryski gazowe się wysypały tak przy okazji;p były Valteki żółte czyli ogólnie mówiąc lipa a będa teraz REG FASTY OMVL kolega gaziasz polecił że dają radę i nie są drogie ale to już inny temat.
odkąd przerobiłem na LPG założyłem świece DENSO K16TT i powiem szczerze, że żadnych negatywnych skutków nie zauważyłem. A cena tak niska, że aż śmieszna
MA ktoś te swiece? popieracie nadal żeby brać DENSO K16TT??
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum