Wysłany: Sob Lut 25, 2017 17:31 [Freelander] Wyciek z pompy wtryskowej
Typ: Di Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 1999
Witam
W moim landku mam pompe bosch 0460404973. Zauważyłem ostatnio wyciek w miejscu jak na zdjęciu w załączniku. Mam 2 pytania:
1. Czy odkręcając tą blaszkę poprzestawiam coś w pompie i czy jest tam jakiś oring? Nie mogę znaleźć żadnego schematu do tej pompy.
2. Jeżeli okaże się, że bardziej opłacalne będzie kupno pompy to czy do landka pasują może pompy np z rovera?
SPAMU¦
Wysłany: Sob Lut 25, 2017 17:31 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Dzięki wielkie za pomoc. Jeszcze jedno pytanko pompa jest na aucie i zauważyłem, że w tym miejscu kapie. Czy jest jakaś fizyczna możliwość, że miejsce wycieku jest jednak inne? Da rade wymienić tą uszczelkę na aucie? Czy pompa na stół?
Kolego czy mogę Cię jeszcze prosić o nr blaszki nr 30. Jak już będę uszczelniał to z drugiej strony też wsadzę nową.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum