Wita, mam roverka 45 od kilku miesięcy bo odkupiłem od ojca (wiedziałem że nie trafię na minę xD ) i mam pytanko odnośnie tematu. Czy ktoś próbował zrobić scyzoryk np z pilotów do audi/bmw/VW? Ogólnie to nie za bardzo mi się podoba scyzoryk od Land Rovera i ten od Evo
Ja u siebie dołożyłem uniwersalną centralkę z dwoma pilotami Blow S50, grot zrobiłem ze swojego oryginalnego kluczyka - trochę zabawy z pilnikiem Pozostaje kwestia immo, ja u mnie dałem +12V z aku to centralki immo, minus jest taki, że jak odepnę aku to muszę rozbroić immo oryginalnym pilotem albo kodem. Da się wyciąć na stałe immo ale nie chciało mi się ogarniać.
Ma ktoś może namiar na groty do Rovera 45? Przyszedł mi scyzoryk, ale okazało się że grot ma zupełnie inny profil niż powinien, byłem już u wielu ślusarzy i każdy mi powiedział, że nie ma takich grotów bo Rover nie przewidywał scyzoryka do starszych modeli.
Maciej92, samego grota nie dostaniesz ale możesz surówkę razem z uchwytem Rover firmy valeo (czyt. cały kluczyk), ślusarze mają ale można to rozwalić i masz sam grot
Właśnie pytałem ich o to i powiedzieli, że taki zabieg skraca żywotność kluczyka, szukałem również grotów do Hondy bo w teorii mogą pasować, ale nadal czekam na odpowiedzi od sprzedawców.
Ślusarzowi chodziło o to że przy przerabianiu zwykłego klucza na grot on jakoś się tam mocno nagrzewa i coś zmienia się w strukturze metalu(?). Nie wiem nie znam się na tym więc proszę was o pomoc. Kupiłem scyzoryk od mitsubishi lancer i klops
[ Dodano: Sro Mar 08, 2017 21:01 ]
Mam duży problem, dorobiłem grot kluczyka - działa, wpasowałem immo ze starej obudowy do nowej i już mi immo umarło Ktoś może wie co się mogło stać? dodam że leciutko musiałem przyszlifować płytkę. Help
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum