Wysłany: Pią Mar 17, 2017 13:37 [MG ZR 160] Linka sprzęgła?
Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.8 Rok produkcji: 2003
Witam. Kieruję sie do was z zapytaniem więc opiszę sytuację z wczoraj.
Auto prowadził znajomy ale mniejsza o to.
auto odpala normalnie wszystko jak należy, przy zapalonym silniku i wdępniętym sprzęgłem żadne biegi nie chcą wskoczyć, ogólnie pedał sprzęgła dziwnie chodzi, lekko.
przy zgaszonym silniku biegi wchodzą bez problemu i wrzucam 1 bieg wciskam sprzęgło odpalam silnik to próbuje ruszyć jak by był pedał nie wciśnięty.
stało się tak kiedy chciałem wrzucić z 2 na 3 bieg i już kaplica,
Linka się poluzowała czy jak? może napisałem chaotycznie ale nie wiem jak inaczej to wytłumaczyć może mnie zrozumiecie
Pozdrawiam i liczę na szubką odpowiedź
SPAMU¦
Wysłany: Pią Mar 17, 2017 13:37 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Jesli ruszając pedałem rusza się linka sprzęgła a nie wysprzęgla, to wysypało się sprzęgło do sprawdzenia tak czy siak łapa sprzęgła, linka a jak nic się nie poprawi to trzeba zerknąć do sprzęgła.
_________________ to boost or to boost even more - that's a question
Markzo, Super dziś być może zerknę na linkę, jeśłi będzie mniej wiecej okej to nic inengo jak mechanik i sprawdzenie środka, nie mniej jednak sprzęgło pójdzie do regeneracji plus kevlar dla pewności jeśli będzie okej.
_________________ Ja lubie SZYPKO
niech żyje zbrodniczy REŻIM
Jesli bylaby to peknieta linka pedal sprzegla zostawalby w podlodze. O rozregulowaniu raczej nie ma mowy bo linka jest z samoregulatorem chyba ze skonczylo ci sie sprzeglo to i zakres regulacji tez ☺ stawialbym na rozsypane sprzeglo. Jesli pedal jest miekki to byc moze nawet peklo sloneczko na tarczy i dlatego jest miekko ☺ daj znac co bylo
_________________ Najpierw Rover 25 2.0 iDT 2001r
Teraz MG ZR 105 2005r
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum