Wysłany: Pią Mar 24, 2017 08:59 [R25] Zakup silnika , na co zwrócić uwagę ?
Typ: i Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.6 Rok produkcji: 2000
Witam powoli przymierzam sie do kupna 1.8 VVC do mojego R25 . Mam pytanie na co zwracać uwagę przy oględzinach takiego silnika ? O uszczelki czy takie coś sie nie martwie bo będę go rozbierać na częsci pierwsze i będę wymieniał na nowe takie rzeczy jak uszczelka głowicy , zaworów itp .
Jest to goły silnik bez skrzyni i wiązki czy jest jakaś możliwość by podjechać takim na hamownie silnikową i chociaż tam go sprawdzić ?
SPAMU¦
Wysłany: Pią Mar 24, 2017 08:59 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Wysłany: Sob Mar 25, 2017 17:32
Witam. Czy wymiana silnika ma sens ?
Za 1.8vvc z ZR160 trzeba zapłacić 1-1,5 tysiąca. Do tego skrzynia , półosie , wybierak skrzyni, hamulce , układ wydechowy , wiązka silnika . Nawet obudowa filtra powietrza jest inna. Tyle roboty i pieniędzy zainwestowane w 25 z 2000 roku się opłaca ?
W tej chwili są chyba 3 ogłoszenia ZR160 za około 5-6tyś. Sprzedały się dwa ZR'y po 2700-3tyś do poprawek.
Jeśli już wymieniać to 2.0T T16. Tylko taka wymiana usprawiedliwia koszty i ogrom pracy.
Pozdrawiam
Zależy kto co lubi. Ja w remont K16 która siedzi w śmietniku ze zdjęcia wsadziłem grubo ponad 5k zł. Wartość auta to kilogramy masy własnej przemnożone przez stawkę na zlomie
Ja tam dalej twierdzę, że bez zrzucenia panewek na korbach, to można kupić każde dziadostwo za wartość złota. Tym bardziej w 1,8. One nisko mają już jakiś sensowny moment i ludziom się wydaje , że jeżdżąc ekonomicznie na niskich obrotach wszystko będzie cacy. A tak nie jest.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum