Wysłany: Pią Mar 31, 2017 10:20 [R75] odpalanie na cieplym
Typ: CDT Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 2004
Witam wszystkich i proszę o pomoc gdyż ręce opadają chodzi o odpalanie na ciepłym silniku jest problem żeby go odpalić przeczyłem wszystkie posty jakie tylko znalazłem na ten temat wymieniłem czujniki i dalej nic , doszedł jeszcze do tego że podczas jazdy wczoraj mi dwa razy zgasł i dziś u mechanika wyskoczył błąd USZKODZONY STEROWNIK EPROM już nie wiem co robić pomóżcie
Ostatnio zmieniony przez artik12 Sob Kwi 01, 2017 11:00, w całości zmieniany 2 razy
SPAMU¦
Wysłany: Pią Mar 31, 2017 10:20 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Uwaga! Ten temat zostanie usunięty jeśli autor nie poprawi jego nazwy.
Na tym forum obowiązują ściśle określone zasady nazewnictwa tematów.
Proszę niezwłocznie zapoznać się z tym tematem
Aby zmienić nazwę tematu, autor musi w pierwszym poście użyć funkcji
Witam moderatora może Pan pomoże wszytko co było możliwe do wymiany wymienione komputer nic nie pokazuje żadnych błędów a problem z odpalaniem na ciepłym silniku zostaje jest ktoś kto potrafi rozwiązać problem. Z góry dziękuję za odpowiedź i pomoc
Ja wymieniłem wtryski i odpala jak złoto, zimny, ciepły, mróz, upał. A na ciepłym już miałem dramat z paleniem, do pracy na 8h można było pojechać, na zakupy niebardzo. Problem z paleniem na ciepło jest znany z M47 (R i bez R) i jeżeli czujnik położenia wału jest ok to jest to układ wtryskowy nie ma zmiłuj. Dodatkowo jeżdżenie z lejącymi wtryskami może się skończyć dziurką w tłoku.
U mnie dodatkowy objaw to było zawyżanie spalania na komputerze pokładowym, 10 i więcej litrów pokazywał, po wymianie pokazuje adekwatnie - 5,5 trasa spokojna, 8 miasto.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum