Wysłany: Sob Kwi 01, 2017 11:45 [R75] Kontrolka Airbag
Typ: CDT Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 2001
Witam, ostatnio ściągałem kierownice do obszycia i po ponownym jej zamontowaniu zaczeła ciągle się świecić kontrolka poduszki. Po przekręceniu kluczyka świeci się i na chwilę gaśnie i świeci już dopóki nie wyłącze silnika. Zdejmowałem kierownice jeszcze raz i czyściłem kostkę ale nic to nie dało...można ten błąd skasować komputerem?
SPAMU¦
Wysłany: Sob Kwi 01, 2017 11:45 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Jeśli pytasz to zakładam, ze nie wiesz o jego istnieniu. Tutaj znajdziesz potrzebne informacje: http://www.toaf.roverki.eu/index.php/pl/
Na pewno nic nie uszkodziłeś? Właściwie to nie tam musi leżeć problem. Pewnie odsunąłeś fotel kierowcy żeby zrobić sobie więcej miejsca i mogła Ci się rozłączyć kostka pod fotelem. Dość często tam nie łączy. Byli tacy co lutowali te kable na stałe.
Dokładnie, odsunąłem fotel kierowcy by mieć wygodniejszy dostęp ale nie sądziłem że przez niego może świecić kontrolka bo jeżeli się wcześniej zapalała to przez wtyczke pod fotelem pasażera, sprawdzę to. O TOAFie też nie słyszałem, pewnie też muszę dokupić jakąś kostke do połączenia komputera z autem?
Nie mówię, że na pewno ale istnieje takie prawdopodobieństwo. U mnie ostatnio co sprzątanie świeci się poduszka.
"W związku z licznymi zapytaniami o interfejs współpracujący z programem TOAF przypominamy: BMW DS2 INPA/DIS/NCSEXPERT oparty o układ FTDI. Może być też interfejs do diagnostyki aut z grupy VAG ale konieczne będzie zmostkowanie (zlutowanie) dwóch pinów 7 i 8 ze sobą. Przykładowy link do portalu aukcyjnego z odpowiednim kablem: http://allegro.pl/interfe...9654.html"
Wszystkie informacje znajdziesz na stronie z linku, który podałem wcześniej.
Faktycznie to wina ftyczki pod fotelem ale dziwne że dopiero przy wyjmowaniu kierownicy tak się stało, wcześniej też przesuwałem fotel na maxa do tyłu i nic sie nie działo...dziwne, ale dzięki panowie
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum