Wysłany: Nie Kwi 02, 2017 17:16
marsjaningn napisał/a:
Rozebrałem tapicerke i doszedłem do tych prowadnic
Prosze spojżeć na zdjęcie
Zrobiłem jedną prowadnice druga jest z przodu nie widać jej
ale pytanie jest takie:
czy mam nasmarować tą prowadnice tylko w tym miejscu z obydu stron czy ogólnie całą ją czymś wysmarować
może to byc zwykły smar?? czy musi być jakiś olej lub sylikon
Czy biały element mocujący linkę można gdzieś kupić?
Z góry dzięki.
SPAMU¦
Wysłany: Nie Kwi 02, 2017 17:16 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
prowadnice/mechanizmy:biały smar w sprayu, teflonowy smar w sprayu.
Listwa zbierająca szyby: Przede wszystkim wyczyścić żeby nie drobne zanieczyszczenia nie rysowały szyby. Tam gdzie ociera się szyba w prowadnicy smar silikonowy. Nie przesadź z ilościami bo potem miesiącami będziesz czyścić tłuste plamy
_________________ Kontakt: 780177880 email wiadomość nadmiarowe części, gadżety i akcesoria do Rovera 75 i MG
Witam,
podepnę się pod temat.
Od jakiegoś czasu miałem problem z zamykaniem szyby kierowcy.
Występowało to tylko i wyłącznie podczas padania deszczu i wilgoci.
Szyba podnosiła się po centymetrze do góry, z czasem na autostradach musiałem ciągnąć ręką szybę do góry.
Jak było "sucho" problem nie występował.
Nasmarowałem prowadnicę i częściowo problem ustąpił, jednakże pojawił się drugi.
Przyciski sterowania szybami działają dopiero po którymś razie ich naciśnięcia.
Np. naciskam kilkukrotnie opuszczanie szyby (obojętnie jakiej) i opuszcza się dopiero po którymś naciśnięciu.
Co może być przyczyną?
Dwa miesiące temu wymieniałem alternator, silnik wentylatora i sprzęgło.
Proszę o pomoc.
Pozdrawiam
Adrian
Szyfu, sprawdź, czy na BCU nie kapie woda. Jeśli tam masz sucho to sprawdź, czy gumowy peszel, w którym przechodzą przewody z drzwi kierowcy (a najlepiej wszystkich) do środka jest cały i dobrze osadzony po obydwu stronach.
_________________ "Mówisz, że możesz - to możesz. Mówisz, że nie możesz - to nie możesz.
Więc sobie wybierz."
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum