remont silnika idzie jak krew z nosa... wszystko przez brak wolnego czasu i problem z kupieniem potrzebnych części...
większość części już mam, jednak brakuje mi uszczelek których nie moge znaleźć w żadnym sklepie w mojej okolicy...
Może ktoś z Was juz to przechodził i wie jak i z czego podpasować części jeśli nie ma konkretnie do silnika Ti.
To czego mi jeszcze brakuje:
- uszczelka pompy oleju ( czy np od jakiegoś Land Rovera sie podpasuje ? )
- uszczelniacz wału od strony sprzęgła ( moj był dobry ale jak przedni sie zepsuł to myśle czy by tamtego tez nie wymienić od razu)
- uszczelki do wydechu: kolektor-turbo, turbo-DP, DP-kat,
- uszczelki spływu oleju z turbiny
- o-ring pompa wody-blok silnika,
z listą części jak i z numerami katalogowymi przepisanymi ze strony rimmerbros chodziłem po sklepach motoryzacyjnych i praktycznie wszyscy rozkładali rece...
Wszystkie graty do dostania w PL, w sklepie na osiedlu może być problem ale w necie jak najbardziej dostaniesz.
Jak znajdziesz jakiś tani uszczelniacz wału od strony skrzyni daj znać. Też potrzebuję
_________________ R400 1.4, R620Ti, R420Si, R400 2.0 Turbo, R200 Coupe, R800 Coupe Turbo ->
R200 Coupe Turbo & V8
Markzo, wiem, juz wcześniej pisałeś że kupowałeś "u siebie na wiosce", jednak u mnie na wiosce takich rzeczy nie maja, w częstochowie też mają z tym problem wiec nie wiem co to za sklep masz tam u siebie
a na internetach to albo nie ma albo niedostępne albo po prostu nie umiem juz szukać ...
[ Dodano: Pon Kwi 03, 2017 11:01 ]
witam!
zabieram sie w koncu za skladanie silnika,
szybkie pytanko, jak ida korby w tym silniku? ktos pomoze bo ja juz nie pamietam, silnik rozebrany w 2014r.... korby nie sa symetryczne a w manualu nie widac jak to powinno byc...
ktos pamieta albo dysponuje takim silnikiem ze zdjeta miska zeby sprawdzic ?
U mnie byly odwrotnie niz w manualu do 620ti, wkladaj na probe kazdy tlok z korba na miejsce, jak lekko wskoczy to ok, jak idzir z oporemcto obroc podeslij do siebie nr na pw mam.malego dila
_________________ to boost or to boost even more - that's a question
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum