Niestety felgi miałem zamawiać przez internet, więc nie mam takiej możliwości. Czas nagli zatem nie będę ryzykował.
GRPac Tak jak pisze longer86 felgi mają zły rozstaw. O ile pozostałe parametry felgi na to pozwolą możesz zastosować dystanse do zmiany na 5x100.
SPAMU¦
Wysłany: Wto Mar 21, 2017 17:13 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Dzięki panowie serdecznie. Znalazłem inny model felgi 17 5x100 8j x 17 et 32 z oponami 225/45.
Obawiam się,że ET jest za małe...co myślicie? Da się coś z tym zrobić czy jakoś by to przeszło?
Racja,tylko felgi są do kupienia przez neta więc tutaj nie mam możliwości przymierzenia.
Gdybym jednak je kupił i coś by nie pasowało,można by to jakoś skorygować?
Felg nigdy nie dobierałem i jestem świeży w tym temacie.
Nie chce żeby po kupieniu okazało się,że nie pasują i nic się nie da z tym zrobić.
Zawsze możesz poszerzyć nadkola, tylko zanim cokolwiek kupisz to sprawdź srednice otworu na piaste, zbyt duży zniwelujesz pierścieniem, ale chyba nie chcesz toczyć felgi
Zawsze możesz poszerzyć nadkola, tylko zanim cokolwiek kupisz to sprawdź srednice otworu na piaste, zbyt duży zniwelujesz pierścieniem, ale chyba nie chcesz toczyć felgi
Mógłbyś mi powiedzieć,jakie masz u siebie założone opony na 17-stkach?
Kupiłem ładne fele chromowane z oponami, 7Jx17 ET 35 , 205/45/17 5x100, za kilka dni przyjdą do domu i dzisiaj mierzyłem w cm oponę 215/50/17, wyszło mi 60.4 cm.
Z przodu mam sporo miejsca,ale z tyłu boje się że nie wystarczy bo tak na oko zostanie może 3 cm luzu między oponami a nadkolem.
Jak to u Ciebie wygląda z oponami? Może kombinowałeś coś z zawieszeniem? Może jednak te 3 cm wystarczy? W końcu koła z tyłu są w miejscu z racji napędu na przód.
Mam ET 37, felgi 7jx17 opony 225/50/17 jeździ to to
Dzięki serdeczne. Przymierzyłem zamówione felgi,o dziwo miejsca między kołem a nadkolem jest sporo więc śpię spokojnie:)
Załączam jeszcze efekt końcowy z trochę kiepskim światłem i filtrem.Dzięki jeszcze raz.
http://www.fotosik.pl/zdjecie/11a9495c264d5e1a
Witam. Odświeżę troszkę.
Mam do nabycia felgi 17" 7,5J ET38. Gdyby były 7J, to bym nie pytał...
Czy przy oponach 215/50 lub 215/55 jest szansa, że wejdzie toto bez przycierania? Chlapacze mogę dokupić, to nie problem. Kwestia tylko nadkoli, tak by nie biły po rantach i nie tarły przy skręcie. Obecnie mam 195/65R15 i chcę dać większe koło, by zniwelować pustkę w nadkolach.
Do felgi 7,5J zalecana opona 215/50/R17 wg instrukcji R, patrzac po moim Roverku profil 55 tez powinien wejsc bez problemu (2cm wieksza srednica), jakie to felgi??
Jako świeży posiadacz felg 18" dodam swoje 3 grosze (czy jak kto wioli 1000000 rubli).
Felgi 8J18 ET35 posiadają certyfikat TÜV do naszych krążowników.
ET40 czy nawet 45 powinny wejść bez żadnego problemu, bo miejsca między kołem a amortyzatorem jest jeszcze sporo.
Z oponami 225/45 prędkościomierz jest praktycznie zgodny z odczytami z GPSu.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum