adrian23, skoro Kolega tkuboszek, pisze że bezpiecznik jest cały moim zdaniem ma instalację fabryczną elektrycznie sterowanych szyb przednich. Brak napięcia na przewodach to możliwe dwie opcje: przepalony bezpiecznik (wykluczona) lub przerwa w obwodzie (przetarcie przewodu, rozłączona kostka, styki) to wszystko należy sprawdzić. Po nitce do kłębka i jak znajdziemy uszkodzoną wiązkę, wymiana przekaźnika może okazać się niekonieczna. Powodzenia!
_________________ .: Podpis użytkownika wymaga
edycji :.
SPAMU¦
Wysłany: Pon Sie 24, 2009 11:56 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Podpinajac sie pod temat , moim problemem jest zas krzywo zamykajaca se szyba,otoz gdy szyba dochodzi prawie do samej gory nagle sie przekrzywia tak,ze miedzy slupkiem a szyba jest ok 2cm szpary , szyba nie spadla z prowadnicy , sprawdzalem to, ma ktos jakis pomysl co zrobic aby zamykala die prawidlowo??
siejson:
sprawdz wewnętrzne powierzchnie uszczelek (wyczyścić przy opuszczonym oknie i delikatnie nasmarować). Jeżeli mechanizm podnośnika jest prosty i dobrze ustawiony (przykręcony) powinno zamykać równo do końca. Z tego co piszesz to pewnie gdzieś wytarta/uszkodzona uszczelka nie puszcza szkła do góry i się "krzywi".
Spróbuj pomóc jej domykając/prostując ręką i zobacz czy dobrze się zamyka.
_________________ .: Podpis użytkownika wymaga
edycji :.
Witam.
Kilka dni temu szyba kierowcy przestała się opuszczać.
Dość często miałem z tym problem, pomagało otworzenie - zamknięcie drzwi, czasami ruszenie klamką. A teraz w ogóle przestała schodzić w dół.
Szukałem przekaźnika żeby go obejść, jak polecali Panowie w temacie. Po kilku godzinach go odnalazłem, puka sobie przy naciśnięciu przełącznika w górę silniczek też puka. Nadal nie wiem o co chodzi i co z tym zrobić.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum