Ja do swojego już na zapas kupiłem właśnie taki filtr, za oryginał zapłaciłem ponad 250zł - troszkę dużo jak za filtr paliwa, ale czego nie robi się dla auta
Dziś wymieniłem swój. Niestety filtr, który powinien być przez cały żywot auta niezmieniany, był czarny , jak na linku, który dodaje z instrukcja jak dokonać wymiany.
Wymiana dotyczy filtra paliwa WFL000090 zamiast tego można zastosować zaminnik sporo tańszy z BMW 16146757196 lub tak jak ja użyłem Vaico V20-0717 można kupić pewnie inne zamienniki także, filtr zawiera wszystkie gumowe uszczelki w komplecie
link jak wymienić co prawda w mini ale tak samo wszystko wygląda w ZT czy 75
n/p klipsa ( WJC000230 ) też dobrze jest założyć na obudowę przy okazji wymiany filtra;) można użyć też tańszej opcji, czyli wkręta ale to ryzykowne bo trzeba wiedzieć gdzie wkręcić aby nie przebić komory gdzie znajduje się filtr bo wtedy może też "uciekać" nam ciśnienie
Czy ktoś zmierzył uszczelkę pod filtr paliwa? Wszędzie szukam wymiarów tego oringu i nie mogę znaleźć. Filtr mam wyniesiony pod maskę został sam kosz w baku i potrzebuję wymienić tą uszczelkę, ale nie chcę kupować całego zestawu włącznie z filtrem. Może ktoś pomóc?
Dla potomnych jakby ktoś szukał... Oring pod filtr ma wymiary 83x2mm. 4PLN to nie 40PLN
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum