Typ: V6 Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 1999
Witajcie,
I mnie dopadł problem sprzęgła / wysprzęglika. Biegi wchodzą ciężko, po jeździe w korku z domu do pracy aż mnie ręka boli od szarpania się z dźwignią. Fakt, może nie jestem jakiś specjalnie delikatny bo lubię dość dynamiczną jazdę.. No i czytając forum już mnie głowa boli..
- nie mam nic wspólnego z mechaniką pojazdową, więc większość tutoriali raczej odpada.
- czytam o zamiennikach z BMW (ale coś tam komuś cieknie, a poza tym montaż jest jakiś nie standardowy)
- czytam o Fatimexie, ale też opinie są różne..
- czytam o zamienniku z Land Rovera - ale to chyba średnie rozwiązanie?
I co najważniejsze, czy kojarzycie kogoś kto na Śląsku dobrze zajmuje się Roverkami? Albo takiego, który taką przeróbkę pompki z BMW mógłby zrobić? Mój mechanik ze wszystkim ma problemy, trochę też średnio mu ufam, bo co wraca z naprawy to wyskakuje jakiś nowy kłopot..
Poza tym teraz mówi, że wymienia się tam cały moduł ? Pompka + wysprzęglik?..
Wiem, że temat był już poruszany, ale może ktoś by się pokusił o polecenie jakiegoś pewnego i nie obciążającego portfela AŻ TAK rozwiązania?
Jestem z Sosnowca, pracuję w Katowicach, ale oczywiście dojazd do dobrego fachowca to nie problem.
Z góry bardzo dziękuję!
SPAMU¦
Wysłany: Czw Kwi 13, 2017 18:15 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Ja kupowałem pompkę firmy tazu i jestem zadowolony nie trzeba nic przerabiać pasuje montaż własnymi silami zajmuje około 20 min a odwietrzenie z 5 min i gotowe potrzeba tylko klucza 10 klucza torex do odkręcenia plastiku w którym znajduje sie akumulator i 2 srub od pompki robota banalna
a pompka tazu dobra korpus metalowy a nie plastikowy wiec posłuży
Z tą wymianą w 20 minut to bym uważał. Na 1 raz to myślę z 3-4 godzinki trzeba liczyć (no chyba, że jesteś bardzo ogarnięty to faktycznie pół godziny-godzinka).
zaopatrz się w strzykawkę duża ja miałem taka największa jaka mieli w aptece i wężyk do niej tak z 60 cm płyn dot 4 tako od kroplówki aa do odpowietrzenia jest ci potrzebny płaski klucz 8 jak dobrze pamiętam
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum