Wysłany: Pon Kwi 24, 2017 19:22 [R Streetwise idt] Problem z elektroniką
Typ: IDT Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 2004
Witam , mam pytanie czy po odpaleniu powinna się świecić kontrolka immo , odpala ,silnik nie gaśnie ale kontrolka świeci, i jeszcze jedno abs nie działa jak to naprawić. bezpieczniki całe .I jeszcze jedno po włożeniu nowego bezpiecznika wyje klakson i nie można włączyć przeciwmgielnych.
Ostatnio zmieniony przez zbigmad Wto Kwi 25, 2017 21:54, w całości zmieniany 3 razy
SPAMU¦
Wysłany: Pon Kwi 24, 2017 19:22 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Przypuszczam że ktoś przełożył instalacje z wersji facelift i stąd te numery.
Jeden taki egzemplarz kiedyś spotkałem i był podobny problem.
Awaryjne działają normalnie? Czy jak wciśniesz a potem wyciśniesz to dalej migają ?
Niestety nie mam za bardzo czasu gadać tak adhoc, mogę czasem tutaj pomóc.
Przycisk awaryjnych masz bistabilny czy monostabilny? To znaczy da się go wcisnąć i wycisnąć czy tylko wcisnąć jak klawisz klawiatury?
jajko ale są dwa guziki do zamykania i otwierania ,a po włożeniu bezpiecznika przeciwmgielnie się włączają tylko klakson wyje ,na klaksonie jest plus nawet bez kluczyka,
Tak zrobiłem tylną wiązkę ponieważ nie działa wycieraczka i centralny teraz jest ok,powiedź co ma wspólnego tylna wiązka w klapie jak światła są podłączone na dołe przez inną wiązkę .a co do klaksonu to myślę że w centralce poszedł przekaźnik.
[ Dodano: Pią Kwi 28, 2017 07:46 ]
ADI-mistrzu Pomogłeś kiedyś Dutkowi miał podobny problem z klaksonem i przciwmgłowymi tylnymi.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum