Typ: CDT Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 2002
Cześć , przymierzam się do zakupu nowego grilla
Jeszcze nie dawno na allegro były nowe po 200 pln , jednak od dłuższego czasu ,brak!
Znalazłem w sklepie internetowym Części auto 24pl.
dwie oferty , oto adres : https://www.czesciauto24.pl/van-wezel/1276349 i
https://www.czesciauto24.pl/prasco/2863509 , czy ktoś miał doczynienia z tymi produktami???
Zastanawiam się jak z jakośćią , który byłby lepszy (która firma bardziej renomowana w tej kwestii )
SPAMU¦
Wysłany: Sob Maj 27, 2017 10:36 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Grill do przedlifta to się jakiś towar deficytowy zrobił. O.o Też się przymierzam do wymiany, bo mam pęknięty. Kiedyś było ich sporo w używce, ale priorytety były inne to zostawiłem sobie temat na później, błąd.
Widziałem raz na żywo r75 z grillem full-chrom, wyglądał jak ten van vazel z pierwszego linka. Jak dla mnie średnio się to komponuje. Zbyt przaśne i ten chrom jakby jakiś inszy niż ten nasz. Więc gdybym miał wybierać to skłaniałbym się do tego drugiego.
_________________ "Mówisz, że możesz - to możesz. Mówisz, że nie możesz - to nie możesz.
Więc sobie wybierz."
Pieczarkowy, lepiej, ale bardzo trudno przedlifta teraz dostać niepołamanego i w normalnej cenie.
Zobacz sobie na alledrogo i olx - 280-300 zł sobie za używki wołają. Więc skoro nowa "podróbka" dość wiernie naśladująca oryginał kosztuje właściwie tyle samo to też bym się nad tym zastanawiał.
_________________ "Mówisz, że możesz - to możesz. Mówisz, że nie możesz - to nie możesz.
Więc sobie wybierz."
Pomógł: 1 raz Dołączył: 12 Mar 2016 Posty: 66 Skąd: Rzeszów
Wysłany: Sob Maj 27, 2017 13:43
Masz rację. Zastanawia mnie czemu tak mało jest tych grilli... do R45 cena zaczyna się od nawet 20zł (za 100zł już na pewno da się trafić dobry egzemplarz) i ofert jest sporo na Allegro. Chrom, polift, od MG... a tutaj dwie oferty na krzyż i cena oscyluje koło 300zł. Może warto byłoby podjechać na złom i poszukać?
Na południu można próbować. Na pomorzu mam większość sprawdzone, bardzo rzadko trafia się 75. Szybciej już pod Poznaniem, ale na ogół najlepsze/najpotrzebniejsze rzeczy są albo wyprzedane albo właśnie komicznie drogie.
Jeszcze 1-2 lata temu tych atrap przedliftowych było więcej, pewnie dlatego były tańsze. Teraz się podaż zmniejszyła to ceny w górę poszły. Niestety, te grille są dość delikatne i trudno o stan idealny, więc jak już się w miarę fajna trafi to "musi" kosztować.
Więc sobie wybierz."
Na południu można próbować. Na pomorzu mam większość sprawdzone, bardzo rzadko trafia się 75. Szybciej już pod Poznaniem, ale na ogół najlepsze/najpotrzebniejsze rzeczy są albo wyprzedane albo właśnie komicznie drogie.
Jeszcze 1-2 lata temu tych atrap przedliftowych było więcej, pewnie dlatego były tańsze. Teraz się podaż zmniejszyła to ceny w górę poszły. Niestety, te grille są dość delikatne i trudno o stan idealny, więc jak już się w miarę fajna trafi to "musi" kosztować.
W zasadzie mój grill ,jest nie popękany , jedynie jeden "ząb" mu "wylata" (temu misiu) przy rączce do otwierania maski, ale go mam
Chrom dość wyrażnie zaczyna odpryskiwać , gdzie regenerują chromowane elementy i jaka orientacyjna cena ? , sprawdzał ktoś?
Chromowanie plastiku to dość kosztowna sprawa a i z efektami różnie. Pytałem jakis czas temu o regeneracje tych owalnych wkladek pod klamki to cena zbiła mnie z nóg.
Chromowanie plastiku to dość kosztowna sprawa a i z efektami różnie. Pytałem jakis czas temu o regeneracje tych owalnych wkladek pod klamki to cena zbiła mnie z nóg.
Raczej zdecyduję się na nowy ...ciekaw jeste też ile wytrzyma chrom na nim , szczególnie przez warunki zimowe
Chociaz chromowane ramki tablic rej. trzymią sie dzielnie już trzy lata bez objawów łuszczenia , więc ...
Ja mam zamiennik 10 lat i nic się z nim nie dzieje
_________________ wcześniej PoldoRover 10 lat złego słowa nie powiem
Rover 220SDi "szedł jak pocisk"
LR Freelander 1.8 Hard top PB/LPG będę tęsknił
teraz Rover 75 2.0 V6 Charme [mruczek] zobaczymy kupiony 13 w niedzielę
LR Freelander 1.8 SCAPA Sport
MG TF 160 srebrny pocisk
Nie wiem bo to poprzedni właściciel kupował ale jest to na bank zamiennik bo porównywałem z oryginałem u zięcia w aucie. To jest ten z żeberkami niechromowanymi
_________________ wcześniej PoldoRover 10 lat złego słowa nie powiem
Rover 220SDi "szedł jak pocisk"
LR Freelander 1.8 Hard top PB/LPG będę tęsknił
teraz Rover 75 2.0 V6 Charme [mruczek] zobaczymy kupiony 13 w niedzielę
LR Freelander 1.8 SCAPA Sport
MG TF 160 srebrny pocisk
Ja dodam od siebie że nie ma reguły, montowaliśmy dużo zamienników, jedne jeżdżą, drugie się posypały szybciej lub później.
Chyba zależy jak się trafi
Kupię chyba ten full chrom , u mnie jak pamietam był taki od początku i wyglądał swietnie , muszę sie jeszcze porozgladać za siatką pod grillem znalazłem coś takiego :http://www.jula.pl/catalog/motoryzacja/akcesoria-samochodowe/zewnetrzny-tuning-samochodow/samochodowe-elementy-dekoracyjne/siatka-aluminiowa-619175/
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum