Wysłany: Pią Cze 02, 2017 15:37 [200Vi] Problem z temperaturą
Typ: VVC Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.8 Rok produkcji: 1999
Siema. Mam problem ze wskazaniami temperatury. Najpierw wskazówka leżała martwa, następnie po poruszeniu przewodów od czujnika, kostki uniosła się trochę do góry. Teraz podnosi się gdy silnik się rozgrzewa, ale i tak pokazuję zaniżoną temperaturę. Czy przy złych wskazaniach wentylator załączy się wtedy kiedy powinien? Już raz robiłem uszczelkę pod głowicą, nie chcę żeby znowu mnie to spotkało po przegrzaniu.
SPAMU¦
Wysłany: Pią Cze 02, 2017 15:37 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Z cyklu " Nie znam się ale wypowiem się"
Nie wiem jak jest w 1.8 Vi ale w rover 200 wentylator chłodnicy załączany jest poprzez czujnik na komputer a czujnik o którym piszesz że jest uszkodzony wskazuje tylko temperaturę na zegary i nic więcej.
Jeśli w Twoim jest tak samo to uszkodzone masz tylko wskazania na desce a wentylator w razie potrzeby załączany jest przez inny czujnik ale niech się jeszcze ktoś wypowie jak jest w Vi bo tak jak napisałem w pierwszym zdaniu ......
_________________ Niewiedza kosztuje.
Autor zastrzega sobie prawo do zmiany zdania bez podania przyczyny.
Mam to samo i to nie jest problem z masą.
Weź kawałek kabla np. rozruchowe i jedną stroną wepnij się na masę, klemę akumulatora, a drugą do obudowy termostatu, jak pomoże to masz problem z masą, jak nie to co innego.
Odepnij wtyczkę czujnika(przyda się kanał, ale podobno da się bez) i zewrzyj do masy, jak wskazówka pójdzie na max to instalację i zegary masz ok, zostaje podmienić czujnik.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum