Wysłany: Nie Cze 04, 2017 21:46 [R75] Cykanie - nie odpala
Typ: CDTi Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 2005
Witam kolegów,
Ostatnio wymieniałem paski od alternatora i klimy (pasek się zerwał) oraz rolki i koło pasowe - czyli cały komplet. Niestety dwa dni po wymianie, autko przestało odpalać. Rozrusznik nie kręci, tylko jest charakterystyczne cykanie. Od kabli nie ma problemu, zapala od razu zaraz po podłączeniu. Nawet odpalając auto od kabli, przejechałem około 30 km zgasiłem i ponownie nie mogłem odpalić, zamiast kręcić to słychać jedynie cykanie. Czy to wina akumulatora, który ma już 6 lat firmy exside czy może przyczyna leży po innej stronie?
SPAMU¦
Wysłany: Nie Cze 04, 2017 21:46 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Wysłany: Nie Cze 04, 2017 21:55
Jeśli na kablach pali bez zająknięcia i w dodatku słychać to cykanie, to raczej na pewno akumulator.
Ostatnio też mi padł - nie wiem czy to norma, ale mi jeszcze po przekręceniu na zapłon, pojawiała się informacja o awarii kontroli trakcji. Akumulator wymieniłem i sprawa rozwiązana.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum