Wysłany: Pon Cze 05, 2017 12:38 [R75] woda w samochodzie
Typ: CDT Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 2001
Panowanie o co znowu chodzi cały dywan po stronie kierowcy mokry aż chlupie sprawdziłem wszystkie odpływy pod maska wszystko drożne koło pompki jest wszystkie uszczelnione nie mam siły do tego auta....
SPAMU¦
Wysłany: Pon Cze 05, 2017 12:38 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
[ Dodano: Pon Cze 05, 2017 21:05 ]
Czy może kapać z klimatyzacji?? Bo od dłuższego czasu woda nie leci ta rurka na dole i tak właśnie myśle czy czasami do środka nie leci... Tylko jakby to było to gdzie szukać?
[ Dodano: Pon Cze 05, 2017 21:41 ]
Wody jest bardzo duzo i już mi ręce opadają gdzie może się dostawać
ewentualnie leci Tylek i splywa z bagażnika na podloge
No mogą być nieszczelne listwy na bokach na tylnych nadkolach i wtedy poleci z tyłu, zięc tak miał
_________________ wcześniej PoldoRover 10 lat złego słowa nie powiem
Rover 220SDi "szedł jak pocisk"
LR Freelander 1.8 Hard top PB/LPG będę tęsknił
teraz Rover 75 2.0 V6 Charme [mruczek] zobaczymy kupiony 13 w niedzielę
LR Freelander 1.8 SCAPA Sport
MG TF 160 srebrny pocisk
Pompkę mam uszczelniona.. longer, powiem ci tak... Ostatnio jak tak mocno padało to troszkę byl mokry przycisk ale np wczoraj cały dzień padało dość mocno i było suche...
[ Dodano: Wto Cze 06, 2017 09:19 ]
Zastanawia mnie klima ciagle... Ostatnio jeszcze tym wężykiem tam na dole leciała woda a teraz nic.. I może naprawdę leci do środka..
[ Dodano: Wto Cze 06, 2017 10:23 ]
Sprawdzałem przed chwilka czy może z tylu leci tam jest wszystko suche....
tego tak łatwo nie zobaczysz musiałbyś rozebrać boczek koło oparcia kanapy
_________________ wcześniej PoldoRover 10 lat złego słowa nie powiem
Rover 220SDi "szedł jak pocisk"
LR Freelander 1.8 Hard top PB/LPG będę tęsknił
teraz Rover 75 2.0 V6 Charme [mruczek] zobaczymy kupiony 13 w niedzielę
LR Freelander 1.8 SCAPA Sport
MG TF 160 srebrny pocisk
Podłączę się pod temat bo bez sensu zakładać nowy.
Już kiedyś walczyłem z woda w moim r75 i generalnie po przeczytaniu postów na forum udało się osiągnąć zadowalający efekt, jednak problem wody w aucie powrócił.
Woda pojawia się u mnie pod nogami pasażera z tyłu z prawej strony.
Mam teraz podniesioną wykładzinę z prawej strony bo jestem na etapie suszenia Wiec jestem pewien, ze woda nie przelewa się z przodu.
Po dzisiejszej nocy i opadach znowu pojawiło się trochę wody, już nie mam pomysłu skąd może lecieć.
Zauważyłem tez, ze trochę wody było obok tylnej kanapy przy drzwiach, jednak lejąc wode po aucie nie widzę skąd może wpływać.
Dodam, ze w bagażniku mam sucho, już wcześniej zajmowałem się tym problemem.
Chromowane listwy po obu stronach mam uszczelnione, dzisiaj jeszcze je sprawdziłem i przy nich jest sucho.
Jakieś pomysły którędy jeszcze może przedostawać się woda?
Pomógł: 1 raz Dołączył: 01 Lut 2016 Posty: 170 Skąd: Przejdź do mapy
Wysłany: Sro Cze 14, 2017 18:50
Ja stawiałem auto na parkingu nachylonym w stronę przodu samochodu. Miałem wodę tylko po lewej stronie, głównie u kierowcy. Wlewała się bagaznikiem(listwa boczna - nieszczelność przy śrubach - spinkach) i dziwnym miejscem - robiła się"kałuża" w miejscu odpływu z szyberdachu ( po lewej stronie bagażnika, taka "półeczka" metalowa). Stamtąd sprytnie spływała kanalikami po blachach do środka auta. Wszystko od kanapy tylnej, do podłogi pod nogami kierowcy w wodzie.
A bagażnik był suchy
Podpinam się. U mnie leci od strony kierowcy po lewej stronie. Zaglądałam w grodzie i nie widzę skąd tak cieknie. Po opadach mam powódź... jak sprawdzić szczelność odpływów pod maską? Jakieś foto? Sprawdzałam już przewód z szyberdachu, ale normalnie wychodzi w nadkolu... I jak sprawdzić tą uszczelkę w grodzi od przewodu sprzęgła?? Byłabym wdzięczna za pomoc.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum