Typ: CDT Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 1999
Witam
Posiadam wystrzeloną poduszkę powietrzną w fotelu pasażera. Mam pytanie w związku z tym.
Z kupnem poduszki pewnie problemu nie będzie (chyba że są różne rodzaje ich) ale chodzi mi o czujnik poduszek. Auto wpadło w dołek, był tam najprawdopodobniej jakiś kamyk, po czym poduszka w fotelu pasażera wystrzeliła. Czy ktoś z was wie może, który dokładnie czujnik odpowiada za to, ewentualnie ktoś wie model tego czujnika (rok produkcji 1999).
No i pytanie mam jeszcze, czy ktoś z was wie, gdzie w Warszawie ktoś to będzie miał zrobić dobrze i w miarę za małą kasę?
SPAMU¦
Wysłany: Czw Cze 29, 2017 15:08 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
zacznij od podłączenia auta pod kompa tam będzie odpowiedz na twoje pytanie. To nie powinna być wina wjechania w dołek, może coś jest nie tak z kablami albo masz jakieś nawiedzone poduszki
_________________ wcześniej PoldoRover 10 lat złego słowa nie powiem
Rover 220SDi "szedł jak pocisk"
LR Freelander 1.8 Hard top PB/LPG będę tęsknił
teraz Rover 75 2.0 V6 Charme [mruczek] zobaczymy kupiony 13 w niedzielę
LR Freelander 1.8 SCAPA Sport
MG TF 160 srebrny pocisk
poduszki w fotelu sa jednakowe różnią sie tylko wtyczka w nowszych rocznikach jest inna
MG TF 160 srebrny pocisk
A czy po wystrzeleniu tej poduszki w fotelu pasażera to sensor poduszek też mam do wymiany? Jeżeli tak to skąd można się dowiedzieć jaki model ma czujnik w aucie 1999 rok ?
sensor nie, trzeba poduche zmienic i skasować błąd w sterowniku i chyba crash coś tam skasować
MG TF 160 srebrny pocisk
Próbowałem skasować błedy TOAFem, lecz za każdym razem wracają (oczywiste) no i próbowałem w owym programie wyłączyć i poduszki i napinacze, kontrolka gaśnie lecz po uruchomieniu ponownie auta znów się zapala.
Podstawowe pytanie, jakie masz błędy? Czy wśród nich jest coś o CRASH DATA?
Jeśli jest, to nie usunie się tego programowo. Trzeba wydłubać sterownik i zaprogramować go na stole czystym wsadem, bez zapisanych informacji o wypadku. Musiałby to być jednak mocny dzwon, żeby się coś takiego stało. Mnie przy podobnej sprawie crash się nie zapisał.
Jeśli natomiast wykodowujesz sobie jakieś poduszki (kurtyny, fotela, itp. itd.) musisz rozłączyć te elementy z układu. Dla systemu wywalona czy sprawna poduszka to wciąż wykrywany w układzie element.
_________________ Chiptuning: R25, R45, R75, 200/600 SDi, BMW (tuning, dpf serwis), VW Group (tuning, dpf serwis)
ROVER 75/ZT: diagnostyka, kodowanie, adaptacja zegarów, dodawanie kluczyków: używane piloty, nowy transponder (immo)
Kontakt: PW, 512 208 367, marek@roverki.eu
Sterownik poduszek jak wejdziesz w odczyt błędów powinien napisać o tym jasno i wyraźnie. Jeśli tego nie zrobił, znaczy że Twoja przygoda nie była bardzo poważna
Musisz wszystko odłączyć co jest zepsute i wykodować wtedy Ale to nie jest rozwiązanie. W sumie to utnij kable od poduszek przy komputerze i napinaczy, a potem to wyprogramuj. Przy następnym dzwonie nic nie odpali. Być może zginiesz, albo połamiesz się nieźle, ale kilka złotych zaoszczędzisz Myślę, że zamiast kombinować powinieneś u naszych zaprzyjaźnionych sprzedawców części używanych zakupić to co potrzeba.
_________________ Chiptuning: R25, R45, R75, 200/600 SDi, BMW (tuning, dpf serwis), VW Group (tuning, dpf serwis)
ROVER 75/ZT: diagnostyka, kodowanie, adaptacja zegarów, dodawanie kluczyków: używane piloty, nowy transponder (immo)
Kontakt: PW, 512 208 367, marek@roverki.eu
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum