Wysłany: Sob Lip 08, 2017 19:32 [r75]Wymiana foteli
Typ: V6 Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 2000
Witam mam problem z wykręceniem śrub od sanek foteli są na torxa, wykręciłem po 2 w obu fotelach i po 2 zostały śruby są zniszczone i wyrobione nie mam zbytnio pomyslu jak je wykręcić może miał już ktoś tak i obmyślił jakiś dobry sposób
SPAMU¦
Wysłany: Sob Lip 08, 2017 19:32 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Mam ten problem, śruby maja obrobione gniazda a w dodatku ciężko je wykręcić, po problemach z wodą w aucie. Musze podejść do tego tematu, jedynie przychodzi mi do głowy spawanie czegos do śruby i wtedy
dokładnie ogólnie samo obstukanie młotkiem śruby zluzuje ją trochę + jakiś wd
generalnie trzeba dobrze naciskać klucz żeby nie wychodził ze śruby jakoś we 2 sprubować albo poprosić kogoś krzepkiego mi ostatnio tomasino wykręcił 1 problematyczną śrubę ledwo co dał radę ale podołał za to wielkie dzięki
WD40+zstawienie na kilka godzin, kilka mocnych stuknięć w śrubę żeby obruszyć rdzę, potem nabicie większego torxa, jak nie puści to zostaje dospawać nakrętkę i nasadką z przedłużką.
To jak już przecinakiem zrobiłeś coś żeby 'zahaczyć' to weź coś mniej ostrego np jakiś większy płaski śrubokręt i nim próbuj pod delikatnym kątem odkręcać uderzając młotkiem.
2 dni mi zajęło ale udało się zostałem bohaterem swojego auta tera mam do was 2 pytania stare śruby sie nie nadają do przykręcenia nowe muszą być z tym stożkiem na końcu jak oryginalne czy mogą być normalne (wątpię że uda mi sie kupić takie jak oryginał) 2 sprawa to przy ani jednym fotelu z przodu nie miałem przypiętej linki od pasów za co się ją prawidłowo zaczepia ?
Ps. Jeśli chodzi o wykręcanie śrubek z sanek foteli to Młotek Młotek wd 40 i jeszcze raz młotek 2 dni stukania ale wszystkie wykręcone dla ułatwienia wykręciłem siedzenia z sanek najpierw żeby mieć lepszy dostęp
To jeszcze zapytam was o wykładzinę strona kierowcy jest mega mokra i już gąbka
jest czarna myślicie że jak ją wysuszę będzie ok ? nie będzie śmierdzieć ?
To jeszcze zapytam was o wykładzinę strona kierowcy jest mega mokra i już gąbka
jest czarna myślicie że jak ją wysuszę będzie ok ? nie będzie śmierdzieć ?
myslę, że koszt zakupu wykładziny nie jest duży , ale zanim byś ją wymienił upewnij się, że nigdzie już nie przecieknie
Koszt wykładziny w granicach od 80 do nawet 300zł w zależności jak zadbana .
Problem w tym że przesyłka to koszt ok 80-90 zł ze względu na wagę i niestandardowy rozmiar. Mówię to z poziomu klienta indywidualnego.
A co do tych śrub proponuję śruby torx wymienić w tym momencie na zwykłe i nie będzie problemów na przyszłość.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum