Typ: CDT Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 2001
Witam... mam problem ponieważ woda dostaje mi się do auta gdy jest ulewa.. Na przycisku otwierania maski i bagażnika.. Mam uszczelnione gniazda spinek, uszczelki tam gdzie wchodzi linka od otwierania bagażnika i mialem nadzieje ze będziesz dobrze a tu dupa.. Proszę o pomoc..
Ty masz cos tam dołożone? Jakis moduł, alarm czy co to jest ta czarna puszka z biała wtyczka ? Jeśli tak to czy kable z niego wychodzą gdzież na zewnątrz, do komory silnika itp?
Z góry może lecieć, ale nie może lecieć do góry
Przycisk otwierania bagażnika czy dźwignia otwierania maski znajduje się chyba w najniższym możliwym punkcie położenia. Dlatego woda może lać się z
- połączenia drzwi-karoseria
- z przepustu pompy sprzęgła do komory silnika
- z przepustu drążka kierowniczego do maglownicy
- ze spinek podszybia
jeśli wzmaga się to podczas jazdy, to może warto zdjąć nadkole lewe, tam jest droga przewodów łącząca komorę silnika z kabiną. Dodatkowo za błotnikiem znajdują się elementy wygłuszające (takie ofoliowane) gąbki. Może masz tam jakąś korozję, którędy dostaje się woda.
_________________ Chiptuning: R25, R45, R75, 200/600 SDi, BMW (tuning, dpf serwis), VW Group (tuning, dpf serwis)
ROVER 75/ZT: diagnostyka, kodowanie, adaptacja zegarów, dodawanie kluczyków: używane piloty, nowy transponder (immo)
Kontakt: PW, 512 208 367, marek@roverki.eu
Witam, woda w 75 to prawdziwa zmora... U mnie sączyło się z uszczelki przez którą przechodzi przewód od pompy sprzęgła, z odprowadzenia wody szyberdachu, przez chromowane listwy z tyłu i tylne lampy. Warto to wszystko sprawdzić.
Pozdrawiam
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum