Wysłany: Sob Lip 15, 2017 12:26 [r75] gdzie trzymacie telefon w roverkach
Typ: wszystkie Rodzaj silnika: wszystkie Pojemnosc silnika: wszystkie Rok produkcji: wszystkie
Cześć, pytanie banalne a jednak idealnego rozwiązania nie znalazłem. Smartfony są na tyle duże że na środkowych kratkach nawiewu się nie mieszczą w pionie, jak leży koło lewarka zmiany biegów to często go nie słyszę bo muza zagłusza, a w kieszeni to znów problem z wyciąganiem itd. Ma ktoś jakiś super pasujący uchwyt który pasuje do r 75 albo jakieś inne rozwiązanie?
Przyssawka na szybę z uchwytem w lewym, dolnym rogu. Szyba jest mocno pochylona w naszych autkach, mam telefon 5,5 cala (Meizu M3 Note, wymiary samego smartfona prawie identyczne jak w iPhone 7 Plus) i mieści się idealnie. Choć osobiście myślę, czy nie zrobić uchwytu w słupku na stałe. Ale to tylko wtedy, gdy zachce mi się je jakimś skajem jak i boczki okleić. Wtedy kupiłbym po prostu uchwyt przykręcany, zmontował go ładnie ze słupkiem i od razu poprowadził tam ładowanie.
Noooo chyba, że telefonem łączysz się przez BT ze stacją dedykowaną i nie jest Ci potrzebny na wierzchu. To polecam rozwiązanie z najnowszego BMW 7, czyli schowek na telefon w podłokietniku. Przerobienie tego schowka to jeden z moich planów. Kieszeń na kasety jest nam nie potrzebna. Wolałbym usunąć oryginalne wytłoczenia i zmienić swój schowek w znacznie pojemniejsze pudło.
dawidd, Ja umieszczam bardzo nisko telefon, Zasłania tylko róg, a on sam jest bardziej nad kokpitem. Wyjąłem też wkładkę podłokietnika. Niestety, fabryczny otwór jest za mały by jakiś zmieścić tam 5,5 calowca i nie mam zbytnio pomysłu, jak to mądrze przerobić.
Choć w sumie... gdyby przesunąć przedni wkręt bliżej krawędzi i wyciąć większy otwór w tunelu, to można by przedłużyć główną kieszeń podłokietnika. Na wysokość jest super. W takim wypadku nawet Galaxy S8 zmieściłby się równolegle do ścianki.
U mnie na szybie przedniej, w lewej części tak aby całość podstawy w którą wchodzi telefon wisiała nad kratką nawiewu, a ucho klejone do szyby było jak najbliżej krawędzi. Nie znoszę jak mi w polu widzenia wiszą jakieś wynalazki. Kamerę rejestrującą trasę mam zamontowaną za lusterkiem wstecznym, tak aby nie zasłaniała czujnika światła i nie wyłaziła poza obrys.
A jak nie montuję telefonu na uchwycie, to kładę na półeczce pod deską. Włączam bluetooth'a i na stacji 2DIN ogarniam połączenia telefoniczne
_________________ Chiptuning: R25, R45, R75, 200/600 SDi, BMW (tuning, dpf serwis), VW Group (tuning, dpf serwis)
ROVER 75/ZT: diagnostyka, kodowanie, adaptacja zegarów, dodawanie kluczyków: używane piloty, nowy transponder (immo)
Kontakt: PW, 512 208 367, marek@roverki.eu
Może spróbuj najpierw umyć dobrze szybę od środka
Ja też walczyłem z oklejającymi się przyssawkami. W końcu użyłem roztworu wody z octem (po uprzednim porządnym umyciu płynem) i nie odpada mi nic. A co do stacji 2DIN - polecam.
_________________ Chiptuning: R25, R45, R75, 200/600 SDi, BMW (tuning, dpf serwis), VW Group (tuning, dpf serwis)
ROVER 75/ZT: diagnostyka, kodowanie, adaptacja zegarów, dodawanie kluczyków: używane piloty, nowy transponder (immo)
Kontakt: PW, 512 208 367, marek@roverki.eu
Link z ali bo tam brałem i nie chce mi się szukać w google. Ale sam uchwyt bajka. Jakość i wygląd super. Mam włożony w nawiew nada radiem. W zestawie dwie blaszki. Ja akurat przykleiłem do swojego htc one m8, ale można włożyć pod etui. Przez silikonowe etui trzyma super, przez plastik już słabiej. Uchwyt pokryty jakby gumą i telefon się nie przesuwa, ani nie przekręca. Można ustawić w każdej pozycji. Jedną ręką montuje tel i jedną ściągam. Wystarczy przyłożyć
Wziąłem jeszcze taki, ale używam tylko ten magnetyczny.
Zawsze można odkręcić przyssawkę i przykręcić śrubką do słupka/deski.
EDIT:
Tych wyżej montowanych w kratki nie polecam, poprzedni właściciel używał takich i taki efekt że teraz nie mam środkowych kratek, bo się połamały.
ja tez kupiłem pare dni temu ten co poleca thorgalxxx, bo byly akurat w auchan po 9 zl - nie jest jakiś b zly, pewnie sie trzyma w kratce i pewnie trzyma tel LG k10. Nie jest to moze rozwiązanie idealne ale zawsze lepsze niz nic. Jeszcze ciekawi mnie jak trzyma ten magnetyczny, czy tel sie z niego nie oderwie ?
Właśnie w tym rozsuwanym sie trochę telepał. A w tym magnetycznym nawet nie drgnie, a one m8 do lekkich nie należy. W każdym bądź razie jestem mega zadowolony, a wcześniej używałem uchwytu na szybę.
Chyba popularność Ali się dosyć zwiększyła. A te uchwyty chyba 14dni szły tak, że całkiem fajnie. Ciekawe jak takie tylko na przegubie kulowym by sie sprawowały.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum