Pomógł: 1 raz Dołączył: 01 Lut 2016 Posty: 170 Skąd: Przejdź do mapy
Wysłany: Nie Lip 23, 2017 21:19 [MG ZT 190] Stukanie z lewego przedniego koła na postoju
Typ: wszystkie Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 2.5 Rok produkcji: 2001
Witam,
ostatnio usłyszałem stukanie, dobywające się z okolic lewego przedniego koła. Słychać to tylko na postoju. Jak szybko puszczę sprzęgło, to słychać. Jak puszczę powoli sprzęgło to nie słychać. Jak wcisnę sprzęgło to też nie słychać. Auto bez problemu startuje na 2,3 biegu bez gazu.
Celować w dwumasę, jeżeli bez najmniejszego drgnięcia auto startuje z 2 i 3 biegu bez gazu? Czy może szukać gdzieś w przegubach(coś takiego wyczytałem na angielskim forum, ale nie wiem jaki byłby między nimi a wciśniętym sprzęgłem związek.
Dzwięk ten jest w miarę rytmiczny, i jak dodawałem gazu, to miałem wrażenie że jest częstszy.
SPAMU¦
Wysłany: Nie Lip 23, 2017 21:19 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum