Serio? Jak podłączasz do swoich zasilanie, to co się dzieje? Kręcą się i się blokują? Trzebaby w takim razie wykrywać wzrost prądu - co też nie jest problemem
Moje są poliftowe - może to jest przyczyną.
W moich lusterkach działa to tak: podłączam 12V na zaciski, lusterko się składa. Jak się złoży, to samo się rozłącza i przestaje pobierać prąd. Żeby rozłożyć muszę podać 12 o odwrotnej polaryzacji - i analogicznie - po rozłożeniu też się samo wyłącza.
hm no moje tez poliftowe ale krańcówek nie ma. Prad ciągną cały czas. Sprawdze jeszcz drugie, bo moze mam to lusterko uszkodzone
[ Dodano: Sob Lip 29, 2017 15:02 ]
faktycznie jakieś krańcówki sa bo prąd spada do 0 jak lusterko dojedzie do końca, czyli mój blad
[ Dodano: Sob Lip 29, 2017 18:00 ]
Założyłem drugie lusterko i prawie pełnia szczęści, zamykają i otwierają, ale samo szkło jeździ tylko na boki a góra i dol ani nie drgnie. Pewnie silniczek jest uszkodzony. Czy orientuje sie ktos czy silniczki w przedliftowych i poliftowych sa takie same?
I jeszcze jedna rzecz - dziś miałem pierwsza przejażdżkę z lewym poliftowym lusterkiem i straszny szum (moze przesadzam ale szum jest) z okolic lustra dobiega, którego nie bylo przy lusterku przedliftowym. Ma ktos na to jakiś patent? Dziura przez która ida kable w przedlifcie jest szczelnie wypchana gąbką, w polifcie prawie pusta, wiec może tu jest przyczyna szumu ?
dawidd, lusterka składane mają wyłącznik, który w chwili zwiększenia oporu odcina napięcie. Do tego w podstawie lusterka składanego jest taki wystający "dyngs", który wyznacza końcową pozycję. Jeśli go nie będzie to lusterko też się zatrzyma, ale pojedzenie odrobinę dalej. W podstawach lusterek bez składania w tym miejscu jest pusty otwór.
Tak to wygląda w przedlifcie, w polifcie lusterka i podstawy są inne, ale pewnie zasada będzie ta sama.
Natomiast braku sterowania góra/dół upatrywałbym raczej we wtyczkach miedzy lusterkiem a drzwiami niż w samych silniczkach. Piny lubią się tam wysuwać i śniedzieć.
Ten plastik, w którym są silniczki do sterowania lusterkiem w polifcie zdaje się być inny niż w przedlifcie, więc raczej nie podejdzie.
_________________ "Mówisz, że możesz - to możesz. Mówisz, że nie możesz - to nie możesz.
Więc sobie wybierz."
Te piankowe wkładki miałem w prawym lusterku, w lewym nie było więc przerobiłem ta wkładkę z przedliftowego lustra ze słabym jak widać/słychać efektem.
Co do sterowania to kable posprawdzalem i tu jest ok. Kupiłem już jakieś zwykle poliftowe lusterko za 24 zł z przesyłką więc jak za darmo i przeszczepie mechanizm, nie będę bawił się w naprawę bo pewnie sam silniczek nie wiele tańszy
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum