Wysłany: Wto Sie 08, 2017 19:04 [R75] Wskaźnik poziomu paliwa
Typ: V6 Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 2000
Wczoraj rozebrałem zegary żeby wyczyścić szybkę i podjąć się próby regeneracji wyświetlacza po złożeniu wszystkiego i przetestowaniu wskazowka od paliwa nie obraca się jak powinna i nie wskazuje poziomu, dodam że kręciłem potencjometrem w różne strony teraz przy próbie zegarów zamiast podnosić się do góry to obraca się w przeciwnym kierunku czyli tak jak wszystkie inne i zakręca w lewo później wraca do swojego położenia, próbowałem na różne sposoby go ustawić ręcznie ale z jakiegoś powodu cały czas obraca się w kierunku innym niż powinien, nie pokazuje także rezerwy a na pewno już powinien, przed rozebraniem wszystko działało reszta wskaźników po złożeniu działa jak tak powinna, mogę go jakoś skalibrowac? Chyba że w jakis sposób go przekrecilem?
SPAMU¦
Wysłany: Wto Sie 08, 2017 19:04 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
ściągałes wskazówki? jeśli kręcisz wskazówką założoną na silniczku to zawsze w przeciwną stronę do jej ruchu podczas pracy czyli jeśli mowa o paliwie to w prawo
Tak wskazówki były ściągnięte, zrobiłem tak jak napisałeś i faktycznie przy teście zegarów idzie normalnie od dołu do góry ale gdy jest na górze to później zamiast znów w dół to próbuje znów obrać przeciwny kierunek tak jakby opada, gdy jednak wspomogę ją palcem lekko pachnąc to idzie w dół, niestety nie pokazuje ilości paliwa przy pozycji II albo zapłonie wskazowka ani drgnie. Natomiast lampka rezerwy zaczęła się palić komputer pokazuje Low Fuel
Też nie właśnie siedzę w aucie szybke z zegarów mam ściągniętą cały czas, wskazowka lekko wsadzona problem dalej ten sam.. Może coś się uszkodziło przy samej płytce nwm czy to rozbierać znów
Pomógł: 3 razy Dołączył: 01 Kwi 2010 Posty: 208 Skąd: Jastrzębie Z
Wysłany: Sro Sie 09, 2017 19:37
Sprawdz jeszcze czy masz dobrze wciśnięte obie wtyczki. A najlepiej przeczyść styki. Może coś się zasyfiło, lub podgięło. Posprawdzaj zatrzaski, czy wszystko jest równo ułożone. Murphy nie śpi, zawsze coś wymyśli, gdy się tego nie spodziewamy.
_________________ teraz 75 cdt, wcześniej 216 SE i 214 Si może kiedyś jagular...
Rozebrałem zegar jeszcze raz wewnątrz wszystko wygląda ok podsyłam filmik jak to wygląda w tej chwili, wskazówka reaguje tylko gdy lekko się ją dotknie palcem, paliwa jednak wgl nie wskazuje.
Przy zdjęciu wskazówki też nic, wgl silniczek nie rusza.. A co jeżeli podmieniłbym silniczek z tamtym od chyba temperatury są bardzo podobne wystarczyłoby je przelutowac ale nie wiem co by z tego wyszło, chyba że macie jeszcze jakieś pomysły
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum