Wysłany: Czw Sie 17, 2017 21:34 [R25] po wymianie baterii w pilocie pilot nie działa
Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 2004
Witam,
Przestudiowalem forum a i tak mam problem. Chcąc wymienić pilot na nowy (ponieważ w oryginalnym zrobiła się dziura w miejscu przycisku otwierajacego drzwi) po wymianie pilot nie działa. Zmieniłem baterię, przelozylem wszystko do starego tak jak było- dalej nic, drzwi nie reagują na pilota a auta odpalić sie nie da i w środku, po przekreceniu kluczyka coś wyje. Co robić?
SPAMU¦
Wysłany: Czw Sie 17, 2017 21:34 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Wysłany: Sob Sie 19, 2017 09:37
Czytałem o różnych sposobach na synchronizację. Otwierałem drzwi kluczykiem, klikałem pilot w różnych kombinacjach i nic, zamek w drzwiach nie reaguje na naciskanie guzików pilota a auta odpalić się nie da. Spróbuję odłączyć na chwilę akumulator, może to pomoże.
[ Dodano: Sob Sie 19, 2017 10:37 ]
Odlaczylem akumulator na krótko kilkukrotnie, potem na długo, klikalem przy otwartych recznie drzwiach pilot 4 razy zamknij... nie mam już pomysłu, instrukcja nie działa. Ratujcie mądrzy forumowicze!
przejrzałem kilka poradników na YT i według każdego powinieneś zrobić tak jak pisałem (4 razy wcisnąć przycisk). Sprawdź baterię, jak to nie pomoże to będziesz musiał podjechać do specjalisty...
Wysłany: Nie Sie 20, 2017 07:19
Dziękuję za pomoc. 3 baterie przetestowalem. Pilot wyglada na nieuszkodzony. Kolega ma jakisr prosty komputer do czytania błędów, może nim sie uda coś zaradzić.
Też kiedyś miałem taki problem. Pomogło dopiero ponowne zapisanie pilota do komputera auta przez fachowca od dorabiania kluczyków i programowania pilotów. Sam mi chwilę wcześniej wymieniał baterię, twierdził że źle robię synchronizację gdy zadzwoniłem że nie mogę odpalić auta ale jak przyjechał to też nic nie zdziałał bez podłączenia komputera.
Jeśli masz czterocyfrowy kod do odblokowania IMMO to mógłbyś spróbować go użyć aby odpalić auto. Instrukcja jest gdzieś na Forum.
Wysłany: Nie Sie 20, 2017 15:32
Problem rozwiązany. Usterki żadnej nie było, to ja źle włożyłem blaszkę przy baterii i nie było styku... Także spuśćmy na ten temat zasłonę milczenia bo mi wstyd
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum