Wysłany: Wto Gru 14, 2010 14:59 [R75] Wszystkie znane nam odplywy wody i przecieki .
Typ: wszystkie Rodzaj silnika: wszystkie Pojemnosc silnika: wszystkie Rok produkcji: 1999
Panowie chciałem sobie zrobic przegląd odpływów etc. ..
Ale ciężko na forum znaleźć fotki i proste opisy gdzie gdzie gdzie
Proponuje wiec to co kolega klubowicz w którymś poście zróbmy temat tylko z fotkami ! i strzałkami gdzie cieknie i gdzie są odpływy ..
Bedzie można sobie wziąć laptoka i strona po stronie zdjęcie po zdjęciu wszystko sprawdzić w garażu czy na kanale i uratować przed zalaniem elektronikę ...
Moja przypadłość raz na 2 dni blokuje mi się komputer i prędkościomierz chciałem zrobić sobie przegląd odpływów itd. niestety nie jest to jasne i czytelne
Wiec uzbieram ile się da i gdzie znajdę fotki i tu wrzucę jak ktoś ma proszę o dodanie FOTO a nie pisanie ze tu i tu ... FOTO . (nie schemat)
słowo do odpływów bocznych umieszczonych przy podnośnikach pneumatycznych maski - otóż idą sobie one ładnie w dół i pod skrzynką bezpieczników z prawej strony a z lewej pod wyściółką wykładzinową wchodzą w kolanko umieszczone na stałe w nadkolach - często łączenie dwóch elementów odpływu puszcza i woda tamtędy wali do środka
dla tych co mają szyberdach - otwory odpływu szyberdachu są umieszczone w rogach ramki - trzeba dymać sprężonym powietrzem bo długie są i mało co sięga do samego dołu - ja używałem również struny od gitary basowej
lekko po lewej stronie nad pedałem hamulca w automacie, ktoś montował u mnie kabel zasilania na tył samochodu i nie włożył dokładnie gumowej uszczelki. Włożyłem dokładnie i uszczelniłem na tyle ile się dało bo dojście od zewnątrz tragedia a od środka przeszkadza wygłuszenie gumowe.
Witam
Ja mam pytanie o ten odpływ który jest od strony akumulatora,właśnie go czyściłem i ta gumka gdzieś mi w padła i nie mogę jej namierzyć.I teraz zastanawiam się czy bez tej gumy nie grozi mi zalanie jakiej elektroniki np.modułu włączania świateł.
pozdrawiam
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum