Wysłany: Czw Sie 31, 2017 20:44 [mg zs] podkładki pod wtryski, kąt wtrysku
Typ: IDT Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 2005
WItam mam takie błache pytanie wie ktos jaki rozmiar mają podkładki miedziane pod wtryski sdi bo chciałem sb podmienić? Podawałem oznaczenia wtrysków kbal... i nie mogli mi w hurtowni motoryzacyjnej znaleźć nawet po modelu auta dziwne pomozę ktos?
Drugie pytanie kąt wtrysku mierzy się na ciepłym silniku?
SPAMU¦
Wysłany: Czw Sie 31, 2017 20:44 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Pomógł: 142 razy Dołączył: 19 Mar 2009 Posty: 3960 Skąd: Pieszyce
Wysłany: Pią Wrz 01, 2017 10:02
podki, popatrz w jakimś sklepie online z częściami do rovera, ja tak kupiłem kilka lat temu, podobno od HDI pasują tylko trzeba młotkiem delikatnie dobić bo są grubsze. Ogólnie poszukasz to znajdziesz . To samo z kątem wtrysku, jest jak pytasz i jak napisał Ci sTERYD, ustawiasz na ciepłym i to też możesz znaleźć na forum, wystarczy trochę poszukać samemu
Nie chce zakładac nowego tematu odczytałem wartość kąta wtrysku na luzie na nagrzanym silniku wynosi on (-1,5) stopnia co to oznacza i co moze powodowac? z tego co czytalem prawidlowy powinien byc od 2 do 4[/center]
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum