Masz tak samo skrzynie PG1 jak i w/w samochody..
Wszystko bedzie pasowac tak samo jak jest napisane u gory poniewaz twoj samochod to nic innego jak klon/brat blizniak Rovera 620SDi .. Te auta roznia sie jedynie kilkoma blachami z zewnatrz
Witam!
chciałbym odświeżyć temat shortshiftera w MG ZR.
instrukcja już nieaktywna, albo nie umiem odpalić:(
Będę wdzięczny za pomoc!
EDIT:
instrukcje znalazłem, pytanie czy TRZEBA zmieniać ten krzyżak ?
Witam, chciałbym odświeżyć temat a mianowicie czy ktoś z was mógł by podać wymiary tulejek albo czy ktoś z was jest w stanie wyprodukować i sprzedać komplet tych tulejek do instrukcji markzo?
rysunek tego shortshiftra znalazłem i mam magika co mi wytnie, gorzej z tymi tulejkami.
Odkopuję, odsprzedaje ktoś może te short shiftery jeszcze?
[ Dodano: Czw Lis 16, 2017 19:53 ]
Znalazłem coś takiego - będzie to pasować do R600 w dieslu?
https://www.darkicedesign...rt-shifter.html
Bo napisane tam że do diesla się to nie mieści i tylko na normalną dziurę można zakręcić, a i jak walczyłem z klekotaniem skrzyni to widziałem że tam jest mało miejsca między końcem lewarka a tłumikiem. Wejdzie toto czy nie? Niby jest "These short shifters fit cars with the PG1 gearboxes (all MG Rover diesels and 1.8L k-series engined cars) " a potem z kolei "When fitting a mk1 short shifter to a diesel car you will only be able to use the first adjustment hole (without modification)."
Dobra, chyba nieważne, nie zauważyłem że tam są jakby 2 poziomy, dziura wyżej i niżej, czyli chyba na tą wyższą powinno wejść, dobrze myślę?
Odświeżam temat, mam do sprzedania takie zestawy, zrobione na podstawie tych z anglii:
Nowy zestaw naprawczy, prosty w montażu, zmniejsza luz lewarka zmiany biegów. Wykonany z bardzo wytrzymałego materiału pasujący w miejsce oryginalnych tulei. Śruby nierdzewne. Wysyłka natychmiastowa z Polski.
Pasuje do modeli :
MG ZR 160, MG ZS 180 ROVER 620TI/TD
Wszystkie MG ROVER serii K, L, T ze skrzynia pg1
Zdjecie pod linkiem
https://www.facebook.com/...433117863660845
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum