Wysłany: Pią Mar 29, 2013 14:42 [ R 416si ] Wymiana świec - krok po kroku
Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.6 Rok produkcji: 1996
Hello:)
Mam pytanko
Zacznę dlaczego tak a nie przez szukajkę, ponieważ wertując forum natykałem się wyłącznie na wzmianki że trzeba wymienić świece a gdzie indziej o firmy, odległości katody itd...
Chodzi mi o to jak w ogóle się za to zabrać?
- czy ktoś ma jakieś fotki jak to wygląda roboczo?
- Klucz jest niezbędny - czy jest jakiś moment dokręcenia? czy po prostu zakręcić na full i styka
- na co zwrócić uwagę?
Chciałbym się za to zabrać bo zauważyłem że się dławi a i szarpie gdy dodaję gazu, sasem jak odpalam przy rozgrzanym silniku jak wrócę zaraz ze sklepu to dziwni odpala, niby odpalił ale jeszcze dławi... a jak pamiętam to po zakupie auta 3 lata temu nie wymieniałem ich - wraz z tym zabiorę się za filtry itd
SPAMU¦
Wysłany: Pią Mar 29, 2013 14:42 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Dziękuję za info o momencie dokręcania świec Zakupiłem świece denso K20TT,pierwszy raz będe stosował takie tanie świece które wyniosły mnie aż 40zł za komplet Zobaczymy jak się będą sprawować.Wymieniam profilaktycznie bo niewiem kiedy były ostatnio wymieniane.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum