Witam czy może ktoś potwierdzić że R 45 rocznik 2004 polift ma we włącznikach oryginalnie montowane ledy SMD chodzi mi o włączniki awaryjnego,podgrzewania szyby,przeciwmgielnych.Skorzystam jeszcze z okazji i zapytam co to za czujnik bo to chyba czujnik ,wisi u mnie w przednim zderzaku i dochodzą do niego 2 przewody. posiadam auto od kilku dni a poprzedni właściciel niedbał o auto więc jest sporo do zrobienia.
SPAMU¦
Wysłany: Wto Lis 14, 2017 15:55 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
w oryginale są żarówki - ktoś użył ledów z ryżu i się przepaliły, bo moc rezystora jest celowo zaniżana wraz z cyną z ryżu. Rok i wymieniasz.
Nawet dla czerwonej diody zasilanej z instalacji 12V moc jaka wydzieli się na rezystorze przy nawet 20mA to ok 250mW, więc nawet dla takiego ekstremalnego przypadku wystarczyłby rezystorek rozmiaru 1206. Nawet gdyby montowali za małe moce to rezystor by się spalił, a led pozostała sprawna.
Wielkie Dzięki za odpowiedż rzeczywiście mam climatronic przypnę go do grila na trytki ,babka jeżdziła tym autem 9 lat ,robiła tylko tyle ile musiała ,w pierwszy dzień urwałem 2 klamki bo były suche nikt ich nigdy nie smarował.Już chciałem kupować nowe oryginały 70zł z przesyłką ,kiepskie zamienniki 50zł.Zdecydowałem że przykleje je pistoletem na gorący klej i prawie nie będzie widać.
Właśnie zauważyłem że mają kiepską konstrukcje a szczególnie jak zaśniedzieją te chromowane ruchome elementy,warto jest co jakiś czas przesmarować ,ja tak teraz zrobiłem to od razu czuć różnicę w otwieraniu.Z powodu niskiej temperatury na zewnątrz musiałem użyć kleju epoksydowego,latem zrobię to porządnie na gorąco.Bez garażu niektóre naprawy zimą są niemożliwe,szczególnie te z plastikami.
Witam mam nadzieję że jak dobrze odtłuszczę miejsca klejone,czyli wokoło klamki to powinno długo wytrzymać.Klejenie samej wewnętrznej tulejki to zbyt mało.Jak się nie sprawdzi na gorąco to zastosuje dobrej marki klej epoksydowy.Nie liczę że to wytrzyma wiele lat ale jeśli wytrzyma 2 lata to będę zadowolony.
Pozdrawiam
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum