Wysłany: Nie Gru 03, 2017 12:33 [R75] Zamek pasażera.
Typ: V6 Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 1999
Witajcie, na wstępie dziękuję wam za to że tworzycie tak wspaniałe forum Jestem posiadaczem Rovera od kilku dni i staram się go doprowadzić do stanu używalności. Poprzedni właściciel średnio o niego dbał niestety
Proszę o pomoc mój problem polega na tym że centralny w drzwiach pasażera zgłupiał.
Wszystko było ok dopóki moja żona nie wcisnęła ręcznie korka przy szybie. Po tej akcji zamek się z pilota tylko zamyka. Ze środka także tylko zamyka nie otwiera
Za pomocą kluczyka ani nie zamyka ani nie otwiera.
Czy macie jakiś pomysł jak to naprawić ? Do tej pory rozebrałem tapicerkę przeczyściłem styki WD 40 w siłowniku ale nic to nie pomogło
Pozdrawiam
P.S. Czy to normalne że w miarę rozgrzewania się silnika Wspomaganie twardnieje i ciężej kręci się kierownicą ? Czy to już czas na wymianę oleju we wspomaganiu / smarowanie maglownicy ?
SPAMU¦
Wysłany: Nie Gru 03, 2017 12:33 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
U mnie jak zaczął wariować zamek centralny odłączyłem akumulator na 10 minut.I wszystko wróciło do normy.
_________________ --------------------------------------------------------------------
Jest MG TF Xpover gray - srebrna strzała
Jest i Rover75 -złota strzała
Żeby od jednego naciśnięcia się popsół chyba słoń by musiał nadepnąć na cypel.
_________________ --------------------------------------------------------------------
AdaskoC > nie kwestionuje Twojej odpowiedzi ale to by miał naprawde pecha, nie którzy maja taki dar do psucia z tym sie zgodzę.
mavricqs, WD-40 raczej kiepsko się nadaje do czyszczenia styków. Jak już, to stosuj raczej prepaty do tego przeznaczone takie jak elektrosol, kontakt, etc.
Najlepiej wyjmij ten zamek. Skoro zapodałeś na styki WD-40 to teraz możesz oczyścić piny lepszym dedykowanym preparatem. Podepnij z powrotem wtyczkę. Jeżeli zamek nie będzie nadal działać prawidłowo to do wymiany. Czasami zdarza się, że zamek sam z siebie nagle zaczyna z powrotem działać ale zazwyczaj to bardzo chwilowe.
Z tego co widzę niższe temperatury powodują że zamki najczęściej padają w okresie zimowym. Jak coś ma paść i zaczyna niedomagać latem to raczej zimą na 100% padnie
_________________ Kontakt: 780177880 email wiadomość nadmiarowe części, gadżety i akcesoria do Rovera 75 i MG
Pomógł: 86 razy Dołączył: 09 Maj 2013 Posty: 1730 Skąd: Ciechanów
Wysłany: Pią Gru 08, 2017 13:24
Klient na moich oczach dam uszkodził zamek, bo chciał pokazać że tylko tym cyplem może go zamykać. Wycisnął i wpadł cypel do środka drzwi. Po demontażu okazało się urwane całe ramie od siłownika
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum