Wysłany: Pon Gru 18, 2017 10:03
drut4 napisał/a:
mam takie błedy
tylko to ? , a na zegarach wyświetlacz i kontrolki OK ?.
trzeba zaglądnąć do modułu EWS , poprawić kontakt wtyczki. Czujnik prędkości pojazdu to czujnik ABS w prawym przednim kole.
Z tego co kojarze to ze wzgledu na nieścisłości w tłumaczeniu moze chodzić o czujnik predkosci obrotowej - czyli czujnik polozenia wałka do sprawdzenia
Może warto zainteresować się profilaktycznie tą magiczną metalową skrzyneczką w podszybiu koło filtra kabinowego...
Po ostatnich opadach poziom wody w podszybiu mógł się trochę podnieść i ECU może teraz pływać jak karp w beczce przed świętami. To może też tłumaczyć problemy z odpalaniem...
_________________ Kontakt: 780177880 email wiadomość nadmiarowe części, gadżety i akcesoria do Rovera 75 i MG
Wysłany: Pon Gru 18, 2017 16:46
P0500 ten błąd mówi o braku sygnału prędkości , ale taki sygnał daje kilka czujników tylko , że każdy dla różnych odbiorników ,dlatego wcześniej trzeba określić który odbiornik nie ma tego sygnału , może to być np. ABS lewy przód , czujnik położenia wału , czujnik położenia wałka ( dla ECM ) , czy też prawy przód ABS .
Pomógł: 36 razy Dołączył: 24 Mar 2009 Posty: 1654 Skąd: wieluń
Wysłany: Pon Gru 18, 2017 22:37
kolega pokazał na zdjęciu błędy komputera silnika, on wyłapuje błąd czujnika abs?? jeśli tak to błąd tego czujnika też a nawet przedewszystkim powinien być w ABSie
_________________ -DIAGNOSTYKA I NAPRAWA PIECY I STEROWNIKÓW WEBASTO !
-NAPRAWA SILNIKÓW WENTYLATORA CHŁODNICY W ROVER 75
Wysłany: Wto Gru 19, 2017 10:45
Jasne , że w tym konkretnym przypadku może to być kłopot z sygnałem z wałka albo wału. Biorąc pod uwagę inne możliwości pytałem wcześniej o kontrolki i wyświetlacz .
Witam wszystki mam pytanie moze mi ktos podpowiedziec co oznacza na wyswietlaczu komputera Trujkat z wykrzyknikiem a wkolo jest niepelne Kolo ze strzalka.Z gory dziekuje
kazek, Być może o tym nie wiesz, ale jesteś jednym z nie aż tak wielu szczęśliwych posiadaczy kontroli trakcji co w dieslu. Wiele diesli nie ma tego na wyposażeniu. Pozytywnie jest też to, że kiedy ktoś chce wyłączyć to to jest to mozliwe (co u Ciebie nastąpiło zapewne niechcący). Tak więc nie jest to żaden błąd tylko sygnalizacja że trakcja została przez Ciebie wyłączona.
_________________ Kontakt: 780177880 email wiadomość nadmiarowe części, gadżety i akcesoria do Rovera 75 i MG
Natomiast jeśli kontrolka pojawia się sama z siebie ( zapala się i nie gaśnie) to prawdopodobnie uszkodzeniu uległ układ Kontroli trakcji.
Jeżeli pojawia się ja krótką chwile - zwolnij i jedz ostrożniej, gubisz trakcje na śliskiej nawierzchni.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum