Typ: CDT Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 2002
Cześć , zaczęła mi wariować kontrolka stanu paliwa , gdy miałem mało ok 10 litrów zaczęła się podnosić i pokazywać stan ponad połowę baku i tak parę dni (zasięg 280 km!!!,stopniowo spadała ale bardzo wolno) , gdy zatankowałem trzydzieści litrów spadła prawie do zera i zaświeciła się rezerwa ( zasięg ok 15km ) mniej więcej w tym czasie przestał mi działać tempomat....jest jakaś zależność?
SPAMU¦
Wysłany: Pon Lis 20, 2017 20:05 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
w tym czasie przestał mi działać tempomat....jest jakaś zależność?
jest , raczej powiązanie.
Gdzie dokładnie znajduja się czujniki poziomu paliwa?...dzwignąłem siedzisko i po obu stronach pod wykładzina są takie dwa otwory , jeden zaślepiony (po lewej) , drugi z wychodzącą gumą przez które idą kable , jednak po wyciągnięciu zaślepki gumowej , żadnych wtyczek , czy czujników
Zwykłe zaizolowane kable , zbyt krótkie ,żeby ja podciągnąć , czy sprawdzić
Proszę o pomoc , tempomat działa , jak sie okazało . o milimetry wysunął się z gniazda....
Musisz odkręcić tę metalową obręcz pod tylną kanapą i wyciągnąć ustrojstwo do góry.
Zaraz wrzucę jakieś zdjęcia...
Na tym przykładowym przekroju poniżej widać lokalizację tego w baku.
_________________ Kontakt: 780177880 email wiadomość nadmiarowe części, gadżety i akcesoria do Rovera 75 i MG
Musisz odkręcić tę metalową obręcz pod tylną kanapą i wyciągnąć ustrojstwo do góry.
Zaraz wrzucę jakieś zdjęcia...
Na tym przykładowym przekroju poniżej widać lokalizację tego w baku.
Dzięki !, jak możesz wrzucić jakieś fotki to chetnie skorzystam...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum