Wysłany: Pią Gru 22, 2017 21:59 [75] przerwy w ciągnięciu
Typ: CDT Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 2002
Witam jeżdżę jeżdżę a tu nagle nie ciągnie.
Mój diselek ostatnio ma jakieś dziwne zastoje z dodawanie m gazu, ta jakby się na chwile skończyło paliwo i zaraz normalia jedzie dalej jakby nigdy nic.
Jak na razie zajrzałem tylko do baku czy jakieś syfy nie pływają ale czysto.
Jakieś propozycje o co kaman?
ps. spokojnych miłych świąt i zawsze odpalonego silnika bez skrobania szyby.
SPAMU¦
Wysłany: Pią Gru 22, 2017 21:59 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Mój diselek ostatnio ma jakieś dziwne zastoje z dodawanie m gazu, ta jakby się na chwile skończyło paliwo i zaraz normalia jedzie dalej jakby nigdy nic.
W jakich warunkac? przy jakich obrotach ? Czy moze nie jest to zalezne od obrotów ?
Co mówi podstawowowa diagnostyka ? ( cisnienie paliwa? ) - albo inne błedy ?
Podobny efekt do opisywanego dawało mi kiedyś kiepskiej jakości paliwo. Wóz nagle słabł nie pomagało dodawanie gazu. Po chwili ciągnął normalnie. Z tym, że było to przy dużo niższych temperaturach niż obecnie są. Krystalizowała się parafina i ślady wody i zapychało filtr paliwa. Pomogło dopiero oczyszczenie filtra a później zatankowanie lepszej jakości paliwa.
Przypuszczam, że podstawowa diagnostyka by wiele wyjaśniła...
_________________ Kontakt: 780177880 email wiadomość nadmiarowe części, gadżety i akcesoria do Rovera 75 i MG
Efekt przerwy w ciągieciu miałem wtedy gdy kolektor dolotoqy sie rozszczelnił.
Jak mocno dodałem gazu to strasznie kopcił na czarno a jak wolno dodawałem dymu nie było widac lecz po przekroczeniu 2tys obrotów przez ok sekunde zachowywał sie jakby brakkowalo mu paliwa po 1sek wszystko wracało do normy.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum