Typ: V6 Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 2000
Witam,
Dzisiaj spotkała mnie smutna niespodzianka - jeden z wężów układu chłodzenia dostał małej nieszczelności, przez co cały płyn chłodzący ucieka. Dotyczy silnika V6.
Załączam dwa pliki pokazujące, o który wąż chodzi. I teraz pytanie - czy jest możliwość dostania gdzieś takich nowych węży? Ewentualnie ma ktoś pomysł, gdzie można dostać dobry zamiennik, używkę albo zrobić samemu? Bez niego nigdzie nie pojadę, a pomysłów żadnych nie mam Nie idzie tego zregenerować, prawda?
Wąż z jednej strony jest doczepiony bezpośrednio z tyłu głowicy silnika nieco na dole (widoczne na schematach), z drugiej strony do jakiegoś trójnika.
SPAMU¦
Wysłany: Pią Gru 29, 2017 23:32 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
A po prostu nowy wąż z metra, o tej samej średnicy? Wiem, że nie będzie idealnie dopasowany, bo ten oryginalny ma zagięcia wyprofilowane. Ale z braku laku i taki będzie dobry.
Rzeczywiście angielskie katalogi są w miarę bogate w te części i nawet mają je na stanie. Ciężar z serca
Co do cięcia z metra - znajomy mechanik robił już takie rzeczy z wężami w układzie chłodzenia (nawet najwyższej jakości) i często po kilku miesiącach pękały na zgięciach od zewnętrznej strony.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum