Wysłany: Sro Lut 07, 2018 21:00
SeniorA napisał/a:
pewnie jest "sklejony" przekaźnik od zapalniczki.
teraz zauważyłem , że 2004 r. czyli nie ma przekaźnika bo " 15th January 2003 / from VIN 279844 – 75 & ZT
Deletion of the cigar lighter relay, feed now had to come directly from the battery via fuse 3 (15 amp) in the passenger compartment fuse box."
Niestety 2004 to był już etap jak Rover obcinał koszty na wszystkim. Nawet na elektryce.
SilesianSalix stałe zasilanie ma swoje zalety i wady.
+ możliwość zostawienia telefonu i jego ładowanie przy wyłączonym zapłonie (przydatne)
- możliwość rozładowywania aku przy zostawieniu w wozie włączonych urządzeń mocno ciągnących prąd np. lodówka, ogrzewanie elektryczne, etc.
Możesz oczywiście pokombinować i zmienić podłączenie zasilania zapalniczki tak, żeby napięcie znikało po wyłączeniu zapłonu.
_________________ Kontakt: 780177880 email wiadomość nadmiarowe części, gadżety i akcesoria do Rovera 75 i MG
W moim Roverze montowałem miniaturowy włącznik. Zależało mi żeby była możliwość ładowania telefonu przy wyłączonym zapłonie. Kiedy nie potrzebuję mogę wyłączyć sprzęt podpięty do gniazdka bez konieczności wyciągania wtyczki z gniazdka. Jak mam rozładowaną komórkę mogę sobie ją zostawić w wozie na parę godzin na podładowanie. Funkcjonalne jak dla mnie rozwiązanie...
_________________ Kontakt: 780177880 email wiadomość nadmiarowe części, gadżety i akcesoria do Rovera 75 i MG
Dla mnie taka opcja to też lipa Powinno być drugie gniazdo, które oferuje stałe 12v nawet przy zamkniętym pojeździe z pilota. Ja mam rejestrator trasy podłączony pod zapalniczkę i dzięki temu, że napięcie znika, nie nagrywa mi cały czas tylko jak jest ruch mój lub czyjś przed autem.
_________________ Chiptuning: R25, R45, R75, 200/600 SDi, BMW (tuning, dpf serwis), VW Group (tuning, dpf serwis)
ROVER 75/ZT: diagnostyka, kodowanie, adaptacja zegarów, dodawanie kluczyków: używane piloty, nowy transponder (immo)
Kontakt: PW, 512 208 367, marek@roverki.eu
Stałe zasilanie przy wyłączonym samochodzie w gnieździe zapalniczki przydaje się za to na parkingu jak ktoś ma wideorejestrator...
Ostatnio coraz częściej trafiają się stłuczki osiedlowe gdzie sprawca/sprawczyni po zmasakrowaniu innych wozów podczas manewrowania na parkingu po prostu sobie znika...
w gnieździe zapalniczki przydaje się za to na parkingu jak ktoś ma wideorejestrator...
Dobry CAR_DVR ma w sobie baterię, która spokojnie powinna poradzić sobie z łącznym zapisem 2-3h materiału przerywanego. Czyli włącza się gdy wykryje ruch przed maską. Stałe zasilanie spowoduje, że materiał będzie się nagrywał non-stop.
_________________ Chiptuning: R25, R45, R75, 200/600 SDi, BMW (tuning, dpf serwis), VW Group (tuning, dpf serwis)
ROVER 75/ZT: diagnostyka, kodowanie, adaptacja zegarów, dodawanie kluczyków: używane piloty, nowy transponder (immo)
ma w sobie baterię, która spokojnie powinna poradzić sobie z łącznym zapisem 2-3h materiału przerywanego. .
Powinna... Niestety najczęściej taka bateria wystarcza tylko do potrzymania pamięci i na parominutowy zapis w trybie wykrywania ruchu przed maską. Po czym pada
Niestety najczęściej taka bateria wystarcza tylko do potrzymania pamięci i na parominutowy zapis w trybie wykrywania ruchu przed maską. Po czym pada
Piszesz o bylejakim chinczyku... ale i na to są sposoby. Oni produkują inne baterie, o dużo lepszej charakterystyce Więc jak ktoś dysponuje chinolem powinien od razu zrobić podmiankę baterii. Nadal to nieuzasadoniene ekonomicznie aby trzymać zasiloną kamerę non-stop.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum