Wklep w google Rover 75 anniversary bumper może coś taniej znajdziesz. Albo jak nie dużo rozwalony stary to może lepiej by stary się opłaciło pospawać .
faktycznie cena powala.Wracajac wczoraj w nocy z wroclawia w parszywa pogode przy predkosci 40km/h obrucilo mnie i wpadlem do rowu.Zaraz ide obejrzec dokladnie,moze faktycznie spawanie to dobre wyjscie w tej sytuacji.Czy kazdy mozna spawac czy musi byc z jakiegos specjalnego materialu?
nie każdy da się pospawać z tego co wiem to zderzaki w naszych roverkach i mg są z różnych materiałów i nie każde da się polepić Tuners niech się tutaj wypowie on jest w temacie
Ot znalazłem i temat poszła wiadomość na priv ale tu też klepane dla informacji
Po ściągnięciu zderzaka od jego wewnętrznej strony powinno być oznaczenie tworzywa z jakiego jest wykonane rok produkcji itd.
Można to rozpoznać też po tym że np do materiału niespawalnego np PUR (występuje on w przedliftowym MG ZT) wszystkie elementy takie jak mocowania halogenów kierunkowskazów itd są przyklejone na silikonie kleju itp. A jeśli to jest zderzak z tworzywa spawalnego będzie to przyspawany w większości przypadków porobione są uszy w kształcie [] klamry ( w środku widać by było zderzak) i tak wygląda to przyspawanie [|]. Jak będę miał chwile to porobię fotki jak to wyglada
_________________ .: Podpis użytkownika wymaga
edycji :.
Dzieki koledzy.Zderzak trafil do magika,bedzie pospawany,wszystkie pourywane zaczepy odtworzone i calosc polakierowany za 500zet.Czekam jaki bedzie efekt.Znaczek z ebaya kupilem za 60zl
Zdecydowanie spawanie takiego zderzaka jest najrozsądniejszym finansowo rozwiązaniem
grota10 jak twój magik zna się na robocie to ten zderzak będzie lepiej zrobiony niż był fabrycznie...
_________________ Kontakt: 780177880 email wiadomość nadmiarowe części, gadżety i akcesoria do Rovera 75 i MG
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum