Wysłany: Pią Mar 30, 2018 18:29 [Rover 75] Komplet zawieszenia czy warto?
Typ: wszystkie Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.8 Rok produkcji: 1999
Witam szanownych forumowiczów
Mam pytanie, przyszedl czas na wymianę przedniego zawieszenia i zastanawiam się nad kupnem takiego kompletu
http://allegro.pl/wahacze...6e-246e9680b6a8
Co myślicie o wahaczach firmy srl?
SPAMU¦
Wysłany: Pią Mar 30, 2018 18:29 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Mam teraz dokładnie ten zestaw zawieszenia i jestem zadowolony, przejechałem już 13 k i nie mam żadnych problemów, wszystko z zawiechą oki.
Jednak dodam że wcześniej przy kupnie auta były założone takie same wahacze, z tym że z innej partii i wytrzymały 14 k i gałki były tak wybite że przy hamowaniu kierownica latała na boki.
Ja bym tego nie kupił według mnie to nie ma prawa wytrzymać więcej jak kilkanaście tysięcy co daje jakis rok jazdy a majster za wymianę całego kompletu z geometria skosi jak za zboże chyba że sam będziesz wszystko wymieniał
Potwierdzam, u mnie wahacze za 200 złotych sztuka wytrzymały rok(ok 12tyś km) i do wymiany bo przeglądu nie przeszły. Jeżdżę spokojnie lecz na większych felgach.
Witam wszystkich, jestem tu nowy i też stoję przed wymianą zawieszenia w żony w Roverku.
adam_26 napisał/a:
Ja bym tego nie kupił według mnie to nie ma prawa wytrzymać więcej jak kilkanaście tysięcy
tak myślisz czy miałeś doświadczenie z SRL? Szukałem po różnych forach opinii na temat SRL i zdania są podzielone z przewagą na korzyść SRL - użytkownicy piszą, że to rozsądna jakość w stosunku do ceny. Jestem zdania, że do auta wartego 10 000 pln nie ma sensu zakładać części z ASO czy zamienników, które podobno są zakładane na pierwszy montaż, bo to i tak inna jakość.
Ja mam u siebie wahacze srl, przejechały narazie ok 10 tys.
''Łącznik stabilizatora: L31010 Ramech'' to o ile się nie mylę JGR. Jeśli tak to polecam. Wcześniej zmieniałem łączniki co kilka tys. te mają już 11tys i są ok.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum