Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.6 Rok produkcji: 2000
Mam problem po zmianie kół na 17, mianowicie tyl strasznie dobija po poprzecznych dołkach na drodze. Czy wymiana samych amortyzatorów od mg zs pomoże? Przy tym wymiana wszystkich tuleji na poliuretanowe, czy trzeba zmieniać też sprężyny? Czytałem że są krótsze, a nie pasuje mi obniżać bo felgi są równo z nadkolem i walą trochę w rany. Wymiana tuleji na dniach i nie wiem co robić a szkoda opon .
SPAMU¦
Wysłany: Pon Kwi 09, 2018 13:50 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Et 40. Wiem że powinno być 45. Opony 215/ 45, może też ciut za szerokie. Do roboty na pewno duży cukierek, bo zerwany. W planie wymiana wszystkich tuleji na poli, jednej nie będę robił. Zastanawia mnie czy wymiana amortyzatorów coś by pomogła żeby nie był taki miękki. A jak jazda przy 4 osobach na pokładzie przy tych kołach?
Zobaczę jeszcze co będzie jak zmienię na 205/45 na tył. ET to różnica 5 mm raptem. A felgi mieszczą Ci się w nadkolu tzn za rantem?
Po zmianie na 205 spokój narazie przy dwóch osobach. Zobaczymy jak będzie więcej.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum